keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Baileys-jäätelö (ilman jäätelökonetta)

Tätä helpommaksi ei enää jäätelön tekeminen muutu! Tein joskus pari vuotta takaperin useamminkin jäätelöä mutta sitten se vaan jotenkin jäi kun kauppojen kaikki ihanat uutuus-houkutukset olivat niin helposti saatavilla :D Nyt tein pitkästä aikaa ihan kotitekoista ja mauksi tuli cappuccinolla maustettu Baileys ja ah miten herkkua tämä olikaan! Suorastaan syntisen kermaista, haha. Oh my :P Tosiaan jäätelökoneita sun muita hienouksiakaan ei tarvita, lähinnä kulho ja sähkövatkain kun löytyy eli ei mitään ylitsepääsemätöntä.




Ainesosat:

4 dl kuohukermaa
1 tlk (397g) kondensoitua maitoa (ei keitettyä!)
5 rkl Baileysiä
1,5 rkl cappuccinojauhetta


Ohje:

Mittaa kaikki ainekset suureen kulhoon ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Kaada massa suureen kannelliseen astiaan, tasoita pinta ja aseta kelmu jäätelömassan pintaan kiinni. Peitä astia tiukasti kannella ja pakasta yön yli.






Vinkki: Voit kokeilla Baileysin tilalla jotain muutakin likööriä kuten pähkinää, toffeeta, kahvia tai vaikka amarettoa!






Pahoittelut muuten tästä blogihiljaisuudesta! Sain tosiaan pari viikkoa sitten ylioppilaskirjoitukseni päätökseen jonka jälkeen en ole kotona paljoa viihtynyt ja vieläkin vähemmän keittiössä :D Päivät ja illat olen poikkeuksetta viihtynyt ulkona sosialisoimassa lukuloman jäljiltä, palasin juuri takaisin kaupunkiin viikonloppureissulta ja huomenna hurisee taas bussi 4 tuntia uudelle minilomalle. Viikonloppuna toivottavasti tulee kuitenkin taas jotain uutta blogimatskua. Mun keittiön ulkopuolista elämää voi muuten seurata mun toisessa blogissa On The Edge of Foreverissä :)



4 kommenttia:

  1. Miten ihana ja ihanan helppo jätskiohje! Aivan ihanan herkullisen superhyvän näköistä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No helpommaksi ei ainakaan enää pääse! :D Ihanan kermaista ja hyvää, hehe :P

      Poista
  2. Mä oon kans tehnyt pari kertaa Bailey's jäätelöä. Ekalla kerralla laitoin jäätelökoneeseen ja toisella kerralla laitoin vaan pakkaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slurps, Baileys sopii kyllä melkein kaikkeen leivonnassa :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)