maanantai 23. maaliskuuta 2015

Sweet & Salty Brownies

Näitä kovin jenkkistyle brownieita oli tarjolla taannoin siskoni sekä minun yhteissynttäreillä. Tietysti leipuri päättää mitä vieraat syövät (hmmm... kukahan täällä meillä poikkeuksetta leipoo hah? ;) ja halusin ehdottomasti tehdä tämän porkkanakakun koska se nyt vaan on jotakuinkin paras asia jota olen koskaan syönyt. Ei tullut vastaväitteitä ei (lievää skeptisyyttä joo mutta se kuulkaas vaimeni nopeasti kahvipöytään ehdittyämme...), mutta toiveissa oli jotain pientä ja suklaista. Päätin tehdä brownieita taattuun jenkkityyliin, eli yhdistämällä suolainen ja makea. Tällä kertaa siis kuorrutukseen pääsi sipsi- sekä pretzel-murskaa ja koristelu noudatti samaa kaavaa. Viimeistelyyn vielä ripaus kinuskikastiketta ja oli muuten aika kohdallaan. Kuulostaa ehkä jotenkin jännältä ja eksoottiselta yhdistää suolasnacksit, kinuski ja browniet mutta toimii! Amerikkalaisten rakkaus kaikkeen totaalisen överiin selkeästikin tarttuu :D





Ainesosat (20cm x 20cm vuoka):

3,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,25 dl tummaa kaakaojauhetta
230g voita
4 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia


Kuorrutus:

150g Philadelphiaa
50g voita
2 dl tomusokeria
4-5 kourallista ohuita sipsejä murskattuna
2 kourallista pretzeleitä murskattuna

sipsejä + pretzeleitä koristeluun
kinuskikastiketta





Ohje:


Lämmitä uuni 175 asteeseen ja öljyä (leivinpaperilla päällystetty) 20cm x 20cm vuoka. Sekoita ensin keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola sekä kaakaojauhe. Vatkaa sekaan pehmeä voi, kananmunat ja vanilja-aromi. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 minuuttia tai kunnes tikku tulee juuri ja juuri puhtaana ulos. (Tunnustus tunnustus etten muista ihan tarkkoja minuutteja enkä ollut kirjannut ohjetta heti ylös joten tarkkailkaa tilannetta!). Anna mehevöityä jääkaapissa mieluusti vähintään seuraavaan päivään. Kuorrutetta varten vatkaa Philadelphia, pehmeä voi, tomusokeri ja murskatut sipsit sekä pretzelit tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute brownie-pohjan päälle ja koristele sipsi/pretzel -murskalla ja kinuskikastikkeella.




Pohja on muunnos tästä.

4 kommenttia:

  1. Aaaw siis ei oo totta millä sykkeellä laitat näitä ihanuuksia tänne. Pakkohan se on tesmii näitä ja noita blondieitakii <3 vielä lisäkysymys, kuin hienoa murskaa prezeleitten ja sipsien on tarkotus olla? T. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha ihana :DD En oo oikeesti tehnyt keittiössä paljon mitään viimeaikoina mut nyt pari blogikelpoista tuli tehtyä suunnilleen samana päivänä odottamaan julkaisua :P

      Niin ja siis joo melko pieneksi kannattaa murskata etenkin kuorrutteeseen sekoitettavat! :) Itse käytin sellaista puunuijaa murskaamiseen mutta meneehän ne tosin varmaan hyvin käsinkin. Ei mitään ihan jauhomaista mujua kannata tehdä, ne saavat erottua kuorrutteesta mutta aika pientä suosittelen silti. Koristeluun voi sit käyttää vielä astetta karkeampaakin :)

      Poista
  2. Siis sulla on kyllä maailman huikeimmat ideat! :D Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii näissä taatusti loistavasti :---)

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)