perjantai 20. maaliskuuta 2015

Maailman paras porkkanakakku, osa 2

Hui kauhea mikä blogihiljaisuus viimeaikoina onkaan vallinnut mutta eilen koitti vihdoin vapaus minullekin. Eli viimeiset ylioppilaskirjoitukset ovat nyt takana ja neljä vuotta sitten aloitettu lukio on vihdoin ja viimein purkissa!! Cheers. Mutta jospa mentäisiin asiaan eli tähän jumalaiseen porkkanakakkuun!


New and improved. Käsi ylös kuka muistaa blogini alkutaipaleelta porkkanakakkureseptini, jonka nimesin vaatimattomasti maailman parhaaksi? (No okei, tuskin moni mutta kivan dramaattinen aloitus...). Se on täällä taas ja muuten entistäkin ehompana! :DD Tein siis viime viikonloppuna kyseisen kakun uudestaan reilun vuoden tauon jälkeen ja pitäydyn sanoissani täysin. Ehdottomasti paras kakku ikinä missään. Siis koskaan. Niin tajunnanräjäyttävän hyvää, että tämä tottavie ansaitsee toisen postauksen :D Tein tällä kertaa kakun pienempään mutta korkeampaan vuokaan ja muutenkin säädin määriä sekä koristelua. Täydellistä *_* Tätä kakkua ei muuten edes tarvitse kostuttaa mutta silti tämä on niin suussasulavan kosteaa ja mehevää että oksat pois. Kokeilkaa oikeasti. Jos mun blogista koskaan edes yhtä kakkua testaatte niin toivon todella että se on tämä :P




Ainesosat (20cm vuoka):

4 suurta porkkanaa keitettynä ja soseutettuna
3 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
4 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
3,5 tl kanelia
3 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
0.75 tl suolaa


Kuorrute:

300g tuorejuustoa
100g pehmeää huoneenlämpöistä voita
3,75 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
2-3 tl kanelia




Ohje:

Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta. Vatkaa fariinisokeri ja öljy huolellisesti, jonka jälkeen lisää kananmunat, vanilja-aromi sekä porkkanasose ja vatkaa hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, kardemumma, vaniljasokeri sekä suola. Sekoita nopeasti kuivat aineet taikinaan. Lämmitä uuni 160 asteeseen, päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 1h 10 min tai kunnes tikku tulee puhtaana ulos. Jätä kakku jäähtymään yön yli vuoassaan.





Leikkaa kakku vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Leikkaa kakkuun kolme kerrosta. Vatkaa tuorejuusto, pehmeä voi, tomusokeri, vanilja sekä kaneli pehmeäksi vaahdoksi. Levitä seos kahteen kerrosväliin sekä kakun päälle. Koristele esimerkiksi tähtianiksilla ja kanelitangoilla. Kakku paranee vanhetessaan joten tarjoa mieluusti vasta 1-2 päivän päästä.







Vinkki: En voi korostaa tarpeeksi että kakku on parhaimmillaan ja mehevimmillään vasta parin päivän kuluttua :P





14 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä hyvältä! Täytyy ehdottomasti kokeilla viikonloppuna tätä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tämä on aivan järkyttävän hyvää vaikka itse sanonkin! :D Kokeile vaan ja tule ihmeessä kommentoimaan lopputulosta :)

      Poista
  2. Toi oli kyllä niin jumalaisen hyvää!! mussutettiin toisena päivänä tota ja Markokin kehui uusiks kuinka hyvää se olikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaw kiitos :) Munkin mielestä, ja ainoastaan parani ajan kanssa! :D

      Poista
  3. Vau ku on hyvännäkönen kakku! Ite en oo koskaan tehnyt porkkanakakkua tai -leivoksia ja tästä sun kakusta aion ehdottomasti aloittaa heti kun tulee sopiva aukko taas leipomiseen :) ja tulen toki sitten ilmoittamaan miten neitsytmatkani porkkanakakun ihmeelliseen maailmaan sujui :D btw onnea paljon lukion päättymisen ja kirjoituksista selviytymisen johdosta ;) t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, jos et koskaan ole kokeillut niin tästä ehdottomasti aloitat ja tuskin enää koskaan muuta reseptiä tarviitkaan, usko pois ;D Tää on todellakin mun henkilökohtainen suosikki (tai ainakin jaettu ykkössija!) kaikesta mitä olen koskaan 20 vuoden aikana leiponut! :) Järjettömän ihanaa ja parhaimmillaan tosiaan vasta parin päivän päästä. Tuu taas kommentoimaan kun kerkeät kokeilla :)

      Ja kiitos paljon <3 Kyllähän tää 4v tuntu ikuisuudelta joskus hahah :DD Mut nyt sit kohti uusia kuvioita :)

      Poista
  4. Ihanan näköstä! :) Mietin äitienpäiväksi tehdä, niin kyselen et annetaanko täytteineen odotella pari päivää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mun mielestä ainakin paras kakku jota olen koskaan syönyt ;) Kannattaa joo antaa odotella täytteineen mieluusti 2 päivää, jotta maku olisi parhaimmillaan :) Tee vaikka pohja ensimmäisenä päivänä, leikkaa ja täytä kakku seuraavana ja tarjoa mieluusti vasta 2 päivän päästä täytöstä :)

      Jos kokeilet niin tule ihmeessä kommentoimaan miltä maistui! :)

      Poista
  5. NONIIN! Nyt vihdoin pääsin tähän reseptiin asti!

    Minä nostan ehdottomasti käteni ylös, minä kyllä muistan sen ensimmäisenkin kuin eilisen päivän! :D Ja jo siitä päivästä lähtien tää porkkanakakkuresepti on jääny kummittelemaan mun mieleen ♥ Oon käyny täällä niiiiiin monta kertaa ihastelemassa sitä aiempaa postaustas tästä kakusta! En oo siitä lähtien ees selannu muita porkkanakakkuohjeita, vaan tiennyt satavarmasti, että seuraavan kerran kun porkkanakakkua teen, niin se on tämä! :D

    Oon niin takuuvarma siitä, että tää tulee olemaan myöskin mun suosikkikakkuni ja se maailman paras! ♥ Tässä reseptissä on just kaikki mitä porkkanakakulta voi toivoa! Mä tuun ehdottomasti sulle tänne sitten uudestaan hehkuttamaan, kun vihdoin viimein unelmani toteutuu ja kokeilen tätä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IHANA :D

      Olihan se ekakin versio joo "maailman paras" mutta tämä ihan kepeesti parempi :DD Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämä kakku on se "the One". Kaikista kakuista mun lempparein ja jopa suklaakakkuhullu (ja tuttuun ja turvalliseen turvautuva) siskonikin kehui tätä vielä monta päivää myöhemminkin! (Kts. ylemmät kommentit :P).

      Tässä on todellakin kaikki mitä voi toivoa, eikä mitään liikaa. Ei pähkinöitä eikä ananasta mutta paljon mausteita ja aivan järisyttävän kostea ja mehevä :O Kommentoi ihmeessä jos (kun ;) kokeilet.

      Ihana kommentti. ♥

      Poista
    2. Hei apua mä oon ihan tyystin unohtanu tulla tänne sulle hehkuttaan tätä sun reseptiä, KÄÄK!

      Oon siis tehny tällä sun iki-ihanalla reseptillä tätä jo vaikka miten monta kertaa, tosin peltiversiona eli vähän vajaa tuplattuna :) Taikinaa jää vähän aina yli, mutta se ei haittaa yhtään koska sen voi itte syödä, eli en oo lähteny sen enempää laskeskelemaan paljonko pitäs pienentää ;D Vielä on tää kakkuversio kokeilematta, mutta senkin ehdottomasti kyllä kokeilen! ♥

      Tää on ihan ehdottomasti maailmankaikkeuden paras porkkanakakkuresepti! ♥♥♥ En ikinä koskaan milloinkaan enää käytä mitään muuta reseptiä porkkanakakun tekemiseen! Tästä on tykänny kaikki, ihan jokaikinen joka on tätä maistanut :----) Niin uskomattoman mehevää, ihanaa, täydellistä, hyperhyvää, täydellisen mausteista, huippuhyvää, aivan superihanaa, ehdottomasti MAAAILMAN PARASTA! ♥

      Poista
  6. Tää oli kaikkien suosikki! :) kiitos ihanasta ohjeesta! Porkkanat kiehuu lauantain rippijuhlien kakkua varten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla <3 On muuten ollut meidänkin juhlissa aina se kaikkien suosikki ;)

      Poista
  7. Tämä oli ehdottomasti elämäni paras porkkanakakku jonka maistoin. Tämä voittaa myös kaikki maistamani konditoria-liikkeet. Kiitos että jaoit tämän ällistyttävän reseptin!!!

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)