torstai 19. helmikuuta 2015

Jättikatkarapu-uunilohi

Tykkään kalasta ja rrrrrrakastan äyriäisiä joten mitä luulette että mitä tulee kun ne yhdistää? Aika huikean hyvä ja silti aivan naurettavan helppo ruoka. Win-win. Jopa perunamuusi maistuu tän kanssa älyttömän hyvältä mikä on aika mittava saavutus koska en yleensä syö perunaa (ehkä mun blogista tän jotenkin on aistinut...? :D). Salaisuus tähän on annoksen päälle lisätty Créme Bonjour Cuisine: valkosipuli & yrtit. Se saa tämän (niin kuin minkä tahansa muunkin ruoan, really) maistumaan aivan järjettömän hyvältä. Älä siis ikinä koskaan skippaa sitä. Don't. Ya. Dare.



Muokattu Valion ruokakerma-mainoksen ohjeesta. 


Ainesosat:

2 pkt (2x200g) jättikatkaravun pyrstöjä
1 prk (2,5 dl) Valio Crea grillattu paprika -ruokakermaa
1 kg kirjolohifilee
sitruunamehua
suolaa
pippuria


Lisäksi:

tilliä
sitruunalohkoja
perunamuusia
Créme Bonjour Cuisine: Valkosipuli & Yrtit




Ohje:

Sulata jättikatkaravunpyrstöt ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita filee öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä uunin keskiosassa 30 min. Lämmitä ruokakerma sekä jättikatkaravunpyrstöt kattilassa liedellä. Poista lohifileestä nahka vetämässä se yhtenä palana pois pyrstöstä lähtien. Kaada ruokakerma + ravunpyrstöt vuokaan kalan päälle ja laita se takaisin uuniin 5 minuutiksi. Ripottele pinnalle tilliä ja tarjoa perunamuusin, sitruunalohkojen sekä Créme Bonjour Cuisine: valkosipuli & yrtit kera.



Pahoittelen tää on ehkä mun epävalokuvauksellisin tekele ikinä mutta älkää antako kuvien hämätä, maku on mahtava! ;)


Vinkki: Jos et ole yhtä pähkinöinä mereneläviin kuin allekirjoittanut, pärjäisit todennäköisesti myös yhdelläkin paketilla ravunpyrstöjä :D

Vinkki: Älä ikinä skippaa tuota valkosipuli&yrtit cuisinea. Just don't.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)