sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Grasshopper Pie eli minttuinen vaahtokarkkipiiras

Oikeasti mun 20v synttärit on vasta huomenna 9.2 mutta kahviteltiin perhepiirissä jo tänään.  Koska... noh... come on, eihän se nyt koskaan ole liian aikaista juhlia, eihän? ;) Okei myönnetään, syy siinä että puoli perhettä asuu muualla Suomessa mutta kuitenkin :D Eipä tänä(kään) vuonna kukaan leiponut mulle synttärikakkua ja itsekin tulin pääkaupunkiseudulta kotiin (ehkä kevyesti darraisena) vasta eilen illalla, joten tarjolla oli jenkkityyliin grasshopper pie sekä kahta lajia fudgeja. Tämä vaahtokarkkipiiras on saanut nimensä minttuisesta drinkistä ja ohjeen nappasin tällä kertaa Pullahiireltä. Tykkään näistä vaahtokarkkipiiraista koska täyte on niin, niiiiin silkinsileää ja pehmeää. Ihanan kevyttä ja hötöistä moussea kun vertaa tuhteihin ja tiiviisiin juustokakkuihin. Me gusta :) Käytin maustamiseen 40% piparminttulikööriä mutta alkoholi keittyy pois kattilassa, joten kaikki makealle persot pikkuisetkin todennäköisesti tulevat rakastamaan tätä. Niinkuin tämä perheen vaavi täällä, hahaha :D Nämä vaahtokarkkipiiraat ovat muutenkin älyttömän helppoja sekä nopeita tehdä joten suosittelen kovasti. Kannattaa myös tsekata tämä kahvilikööriversio jonka tein uutena vuotena! :)




Ainesosat:

1 pkt (350g) minttu-Dominoita
60g voita
225g valkoisia vaahtokarkkeja (esim. Rocky Mountain Marshmallows)
1 dl maitoa
1 dl minttulikööriä (itse laitoin Minttu Peppermintiä)
vihreää elintarvikeväriä
5 dl Flora Vispiä


Koristeluun:

2 dl Flora Vispiä
1,5 rkl sokeria
1,5 tl vanilja-aromia
Dr. Oetkerin tummia suklaahippuja




Ohje:

Murskaa Dominot ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos 22cm irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle. Siirrä kylmään odottamaan täytteen valmistumista. Laita vaahtokarkit, maito sekä minttulikööri pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen pohjaa myöten kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Lisää elintarvikeväriä makusi mukaan. Ota kuitenkin huomioon että vaahtisseokseen sekoitetaan vielä kermavaahtoa joten väri vaalenee. Kaada seos kulhoon ja laita se hetkeksi jääkaappiin jäähtymään, sekoittele kuitenkin välillä ja vahdi ettei massa jähmety liikaa. Vatkaa 5 dl kermaa vaahdoksi ja kääntele se hiukan jäähtyneeseen vaahtokarkkimassaan. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle mutta älä kaada korkeammalle kuin mihin keksireunat ylettyvät. Laita piiras kylmään jähmettymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli. Koristele vaniljakermavaahtopursotuksilla ja suklaahipuilla juuri ennen tarjoilua.




Vinkki: Likööri voi olla mitä makua tahansa!



4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen! Olen halunnut kokeilla tätä Grasshopper Pie:ta jo pidempään, mutta aina se on vaan jäänyt... Pitäisi kyllä skarpata ja tekaista tälläinen! En ole ikinä kokeillut vaahtokarkeilla hyydytettyä kakkua ja se kiinnostaa kyllä paljon! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! :D Kannattaa ehdottomasti kunnostautua ja kokeilla, nämä vaahtiskakut ovat niin helppoja ja täytteen koostumus suorastaan suussasulavan pehmeä :) Tuo mun uutena vuotena tekemä mokkaversio oli myös hurjan hyvää ja vielä pari vastaavanlaista ideaa pyörii päässä myöhempää toteutusta odottamassa ;)

      Poista
  2. Mitenköhän domino-keksit on gluteenittomia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olekaan. Tuo tunniste oli mennyt mukaan vahingossa enkä ollut edes tajunnut asiaa mutta nyt on korjattu :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)