lauantai 24. tammikuuta 2015

Spaghetti Marinara uppomunalla

Tänään tein viikonlopun kunniaksi pastaa punaviinin kera ja vaikka yksinkertaisella marinaralla mentiinkin, tulee siitäkin ihmeen hyvää tuoreen basilikan ja uppomunan kera! Etenkin kun kananmunan leikkaa halki ja se vielä juokseva keltuainen leviää sinne spaghettin joukkoon, aaah slurps. Pastoissa ja pizzoissa kun yksinkertaisuus on usein valttia :)




Ainesosat (n. 6 annosta):

12 tomaattia
tilkka oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
2,5 dl kanalientä
1,25 dl punaviiniä
1 prk (70g) tomattisosetta
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
400g spaghettia
uppomunia sen verran kuin syöjiä

+ tuoretta basilikaa & mustapippuria


Ohje:

Lämmitä uuni grillivastuksilla 200 asteeseen. Pese ja puolita tomaatit ja aseta ne foliolla päällystetylle pellille leikkuupinta alaspäin. Paahda uunin ylätasolla n. 20 min mutta nosta lämpätila 250 asteeseen joskus puolen välin jälkeen. Tomaatit ovat valmiit kun ne ovat alkaneet mustua. Anna tomaattien jäähtyä hetki ja nappaa sitten kuoret pois.




Lämmitä tippa oliiviöljyä suuressa kattilassa ja kuullota hienonnettu valkosipuli sitä kuitenkaan ruskistamatta! Lisää hiukan pienemmiksi pilkotut tomaatit, kanaliemi, viini, tomaatisose sekä suola, basilika ja oregano. Anna hautua samalla kun keität spagetin ja valmistat uppomunat. Soseuta kastike sauvasekoittimella (tai vaikkapa blenderissä) ja lisää sitten kypsä, kylmällä vedellä huuhdeltu ja hyvin valutettu spaghetti. Lämmitä uudestaan liedellä ja koristele annokset mustapippurilla, tuoreella basilikalla sekä uppomunalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)