lauantai 10. tammikuuta 2015

Sitruunalohta & valkoviinispaghettia

Tämä on helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa (paitsi ehkei tuo viini ole niin joka tiistain lounaslisä ;) mutta koska kaikki tuntuivat tykkäävän kovasti, laitanpa tämän nyt tänne blogin puolellekin. Vahvan sitruunainen ja yrttinen oli ainakin :) Kun näin kerran kaupassa tämän uutuus Créme Bonjour Cuisine -maun, eli tilli & sitruuna, tuli mulle heti visio siitä lohen kaverina. Tänään multa sitten kysyttiin ruokaideaa ja vielä tarkennettuna jotain mikä sopisi valkoviinin kanssa, palasi tämä pienen funtsinnan jälkeen mieleen. Saattaa ehkä näyttää perus mauttomalta uunilohelta mutta tuo ei voisi olla enempää väärässä! Spaghetissa itsessäänkin (jonka pieni määrä oliiviöljyä pitää kosteana ja pehmeänä) on jo makua sitruunasta sekä valkoviinistä, lohessa sitruunaa ja yrttisekoitusta ja lisätäänpä vielä "sitruuna & tilli" -cuisine, ruohosipuli ja tuoreista sitruunalohkoista puristettu mehu ruokailun yhteydessä. Makua riittää, alright! Siltikään ei yhtään överi tai hapan, tykkäsin :)




Ainesosat (4 annosta):

750g lohifilettä
Pasta Basilico -yrttiseosta (Santa Maria)
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
400g spaghettia
0,5 dl valkoviiniä
0,25 dl oliiviöljyä
Créme Bonjour Cuisine: tilli ja sitruuna
1 sitruuna lohkoina
ruohosipulia




Ohje:

Laita lohifilee uunivuokaan ja mausta se pasta basilico -mausteella, suolalla, pippurilla sekä sitruunamehulla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Keitä sillä aikaa spaghetti suolatussa vedessä. Huuhtele kypsä spaghetti lävikössä kylmällä vedellä jotta kypsyminen lakkaa ja jotteivat ne tartu kiinni toisiinsa. Kippaa valutettu spaghetti takaisin kattilaan, lisää valkoviini, oliiviöljy, reiluhko loraus sitruunamehua sekä maun mukaan suolaa ja sekoita hyvin. Tarjoa uudestaan kuumennettu spaghetti sekä lohi tilli & sitruuna -cuisinen, ruohosipulin sekä sitruunalohkojen kera. Lisää vielä tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria.



2 kommenttia:

  1. Tää oli aivan mielettömän hyvää! :) Tullu tehtyä jo kahdesti tän sun ohjeen mukaan ja nousi kyllä heti mun lemppariruokien kärkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eikä, ihana kuulla oikeesti! Kylläpä piristit :)) Itsekin tykkäsin kovasti, vaikka melko yksinkertaista onkin niin makua riittää joka tapauksessa :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)