tiistai 27. tammikuuta 2015

Mokkakuorrutteiset piimäkakut mukissa

Näin tämäntyylisen reseptin uusimmassa Glorian Ruoka & Viini -numerossa ja tiesin heti että tätä haluan kokeilla. Kokeilin pikemminkin kuin uskoinkaan :D Vaikka muffinit/cupcaket ovatkin mun mielestä jotenkin niin varhaisteinileivontaa ja niiiin nähty juttu, tuli näistä tosi ihania! :) Siitäkin huolimatta että lauantai-illan menossa onnistuin nämä uunistakin pudottamaan :DD Sentään vain yksi räjähti, hahah! Harmitti tosin hirveästi että heti piti yksi maistella pois... ;) Alkuperäistä reseptiä mie en loppujen lopuksi täysin seurannut (tosi yllättävää) ja jätin muunmuassa mangokuutiot pois taikinasta koska en pidä hedelmistä leivoksissa. Mangososetta tähän kuitenkin tulee sitomaan taikinaa kananmunien sijasta. Taikinavaiheessa se vielä maistui muttei enää kypsässä kakussa. Päälle tulee kahvikuorrute joka on niin, niiin hyvää. Suorastaan kruunaa koko paketin. Näistä tulee sitten aika kookkaita että saa jakaa kaverin kanssa ken tahtoo mutta enpä mene vannomaan että pystyisitte hillitsemään... ;)




Ainesosat (8 kpl, noin 250ml mukeihin):

250g voita
7,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokasoodaa
1,5 tl kardemummaa
1 rkl piparkakkumaustetta
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 dl tummaa siirappia
4 dl huoneenlämpöistä piimää
125g (1 prk ~ 1 dl) mangososetta


Kuorrute:

60g sulatettua voita
3,75 dl tomusokeria
0,25 dl vahvaa kahvia
Wiener Nougat crushia/suklaakahvipapuja/nomparelleja jne,




Ohje:

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja sulata voi. Yhdistä jauhot, ruokasooda, kardemumma, piparimauste ja sokerit (yleiskoneen?) kulhossa. Sekoita sulatettu voi sekä siirappi keskenään ja lisää seosta vuorotellen piimän kanssa taikinaan koko ajan vatkaten. Sekoita vielä lopuksi mukaan mangosose. Kaada taikina kahdeksaan noin 2,5 dl pahvimukiin ja paista 175 asteessa 45-55 minuuttia. Jäähdytä pikkukakut ja anna maustua seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita sulatettuun voihin tomusokeri sekä vahva kahvi. Valuta kuorrute kakkujen päällä ja koristele heti mielesi mukaan.




Vinkki: Voit myös tehdä taikinasta yhden suuren kuivakakun jonka paistoaika on noin 1h 15 min. Kakkua varten tuplaa kuorrutus!

Vinkki: Kokeile koristella vaikkapa suklaakahvipavuilla, itsekin olisin näin tehnyt jos kaupungistani niitä olisin löytänyt.

Vinkki: Jos tykkään hedelmäisistä kakuista, lisää taikinaan 3-4 dl tuoreita mangokuutioita!





Heheheh, katkaisinpas sen smoothie-tuorepuuro-kaninruoka putken :D


5 kommenttia:

  1. Oooh!! Tee noita joskus kun mä oon kotona? :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli nopea suoritus! :DD Ja onnistunee kyllä, mulla on tosin jo muutama idea mielessä mitä vois ens kerralla testata... ;) Mut hei voinhan mie joskus seuraavan kerran kylään tullessa tuoda? :P

      Poista
    2. JOOOO!!! Kelpaa ja aina saat tulla kyläilemään ;)

      Poista
  2. Apua, mä en kestä! Nyt joutuu siis tätäki kokeilla :) mun lista vaa kasvaa näist sun resepteist mitä pitää leipoa. Onneks tietää jo valmiiks et huippuhyvän makust tulee olemaa :D t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha aaw, pahoittelen :D Voi miten ihanast sanottu, kerro sit ihmeessä aina et miten on onnistunu mitä ikinä kokeiletkaan! Palaute on aina toivottua :))

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)