maanantai 5. tammikuuta 2015

Mokkainen vaahtokarkkipiiras

Aah tämä on niin hyvää! Uutenavuotena "piti" nopeasti keksiä jotain jälkkäriä illaksi koska eihän kukaan self-respecting leivontabloggari nyt voi ohittaa tuollaista päivää ilman jotain makeaa blogimatskua :D Ensin mielessä vilahteli mutakakut sekä kääretortut mutta sitten olin ihan että EIEIEIEIEIEI vaan jotain uutta piti kokeilla. Mieleeeni tuli ensimmäiseksi kokeilulistallani jo pitkään keikkunut Grasshopper Pie eli minttuisesta drinkistä nimensä saanut vaahtokarkkipiiras. Pienellä viinakaappi-inventaariolla selvisi ettei siellä minttua ollut mutta montaa muuta kyllä. Hetken arvottuani päätin mennä kahviliköörillä ja tuunasin Pullahiiren Grasshopperista mokkaversion. Kyllä muuten kannatti, oli aivan ihanaa!  Rakenne oli niin silkinsileä, pehmeä ja ilmavan kevyt ettei mitään järkeä. Ihan täydellinen moussekakku, kauas jää taakse ne tiiviit ja tuhdit hyydykejuustokakut! Tämä myös syntyy tosi nopeasti ja vaivatta. Plussaa vielä siitä että tämän maun voi helposti varioida miksi ikinä haluaa erilaisilla likööreillä yms. ja keksipohjankin maun voi vaihtaa. Näitä tulen vielä tekemään uudestaan ja pian!

Pahoittelen huonoja kuvia, nämä on tosiaan otetty 31.12 yöllä että päätelkää siitä kuinka paljon/ei ollenkaan silloin on valoa.



Ainesosat (22-24 cm vuoka):

60 g voita
350 g Domino-keksejä
175 g vaahtokarkkeja (mahd. vaaleita ja neutraalin makuisia)
1 dl maitoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kahvilikööriä
5 dl vispikermaa

Koristelu:

2 dl kermaa vaahdotettuna
Wiener Nougat -crushia





Ohje:

Sulata voi ja lisää se hienonnettuihin Domino-kekseihin.  Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille (mahdollisimman ylös). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Mittaa vaahtokarkit, maito, kaakaojauhe sekä liköööri pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoitellen kunnes vaahtokarkit ovat sulalaneet ja tuloksena on tasainen seos. Jos haluat että promillet säilyvät niin sekoita  likööri mukaan vasta kun seos on muuten valmis ja hiukan jäähtynyt ;) Kaada seos kulhoon ja aseta se hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Sekoittele kuitenkin välillä. Kun vaahtokarkkiseos on jäähtynyt hiukan muttei liian kiinteä, vatkaa 5 dl kermaa vaahdoksi ja sekoittele kermavaahto varovasti vaahtismassaan. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan (älä kuitenkaan kaada täytettä juurikaan korkeammalle kun keksireunat ylettyvät!) ja anna kiinteytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Koristele kermavaahdolla sekä Wiener Nougat'lla juuri ennen tarjoilua.




Vinkki: Kokeile muitakin liköörejä, kuten pähkinälikööriä, Baileysia, suklaalikööriä, minttulikööriä (vihreän creme de menthen kanssa kannattaa tosin jättää kaakao pois tai väri saattaa olla melko villi :D) tai vaikkapa amarettoa. Taivas on rajana! :)

Vinkki: Voit myös vaihtaa perinteiset vanilja-Dominot esimerkiksi Fazerina-kekseihin, Dopseihin tai vaikkapa erimakuisiin Dominoihin!

Vinkki: Lue tekstistä vinkit miten alkoholi säilyy/poistuu.




Ja kuola valuu itselläkin.... :D


2 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttääkin kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oli kyllä tosi hyvää ja koostumus oli ihanan ilmava ja kevyt. Tämänkaltaisia aion ehdottomasti tehdä lisää, nam! :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)