torstai 8. tammikuuta 2015

Chocolate Chip Banana Bread

Päätin tänään hetken mielijohteesta antaa uuden elämän kylmiön perukoille unohtuneille banaaneille jotka oli kauniisti sanottuna slightly past their prime ja vapaasti suomennettuna aivan sysimustia :D Anyways, funtsasin hetken ja se ainut looginen vaihtoehto sillä hetkellä oli perusjenkki banana bread. Heitin mukaan vähän tummasuklaahippuja tuomaan vaihtelua (ja koska sehän on terveellistäkin, right? ;D) ja aijai kun se toimii eikä tee kakusta liian makeaa. Muutenkin tämä kakku ei ole mikään överimakea banaanista sekä fariinisokerista huolimatta, pikemminkin sellainen puolimakea. Jos haluat tästä kunnolla makean jälkkärikakun, suosittelen tekemään kuorrutuksen! :) Mutta takaisin rakenteeseen: niin mehevä, kostea ja pumpulisen pehmeä että oh my!! *_* Ja paranee vaan ajan kanssa, tai ainakin seuraavaan päivään mennessä siis. En tiedä näkeekö tuo enää huomista joten siitä en mene vannomaan :D




Ai niin, ja söin tätä juuri aamupalaksi. Don't judge :DD




Ainesosat:

115g voita huoneenlämpöisenä
150g fariinisokeria
2 kananmunaa huoneenlämpöisenä
1 dl vaniljajogurttia
2 tl vanilja-aromia
4 erittäin kypsää banaania muussattuina
4,5 vehnäjauhoja
2 tl muskottipähkinää
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
100g tummasuklaahippuja (Dr. Oetker)


Ohje:

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja öljyä pitkulainen vuoka. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri vaaleanruskeaksi tasaiseksi seokseksi, noin pari minuuttia. Lisää (huoneenlämpöiset) kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Vatkaa viimeisnä mukaan jogurtti, vanilja sekä muussatut banaanit. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, muskottipähkinä, kaneli, ruokasooda sekä suola. Kääntele huolellisesti kuivat aineet sekä suklaahiput lastalla taikinaan mutta älä enää vatkaa. Kaada taikina vuokaan ja paista keskitasolla 55-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Voit halutessasi peittää vuoan foliolla puolen tunnin jälkeen jottei kakku ota liikaa väriä.




Vinkki: Voit myös kokeilla valko- tai maitosuklaahippuja jos haluat vähän makeampaa lopputulosta.
Vinkki: Jos haluat tästä kunnolla makean jälkkärikakun, tee kuorrute :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)