tiistai 23. joulukuuta 2014

Sitkeät piparminttu-mokka -cookiet

Mun keksitehtaassa on taas vauhti päällä! :D Siskoni tuli tänään kaupunkiin joulun viettoon ja esitti jo about kuukausi sitten kainon toiveen, että tekisin samanlaisia keksejä kun vuosi sitten jouluna. Ja minähän lupasin kunnes keksinkin viimetipassa että teen samankaltaisia mutta vielä paremmaksi tuunattuja ja arvatkaas mitä? Nämä ihan oikeesti olivat paljon parempia. Älyttömän sitkeitä, tahmeitä ja browniemaisia mutta siis keksejä. Suklaata, espressoa ja piparminttua = ihan täysi kymppi. Luulin jo että nämä taivaalliset viimeviikkoiset jouluiset inkiväärikeksit olisivat hands down parhaat mitä olin koskaan syönyt (se on paljon se... hi there cookie monster :D) mutta todellinen suklaahiiri saattaisi taipua näiden kannalle ;)




Ainesosat (30 kpl):

225g voita (huoneenlämpöisenä)
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4-5 tl piparminttuaromia
1,5 rkl espressojauhetta + 1,5 rkl kuumaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
150g tummaa suklaata rouhittuna (itse käytin 47%)


Koristelu:

100g valkosuklaata sulatettuna
3 karkkitankoa rouhittuna


Ohje:

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi suuressa kulhossa. Lisää yksitellen kananmunat, piparminttuaromi sekä veteen sekoitettu espressojauhe koko ajan vatkaten. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, ruoka sooda sekä suola. Vatkaa seokset yhteen ja kääntele viimeisenä mukaan rouhittu suklaa. Taikina on tarkoituksella todella paksua.



Ihan just niin sitkeitä ja ihanan suklaisia kun näyttääkin...


Jäähdytä taikinaa jääkaapissa parisen tuntia jonka jälkeen tee niistä n. 3 cm palloja. Pakasta palloja vielä tunnin verran jonka aikana lämmitä uuni 175 asteeseen. Siirrä pallot suoraan pakastimesta uunin keskitasolle (jätä hiukan leviämisvaraa) ja paista 8-9 minuuttia. Anna asettua viitisen minuuttia pellillä, jonka jälkeen siirrä ne jäähtymään. Pursota jäähtyneille kekseille valkosuklaaraitoja ja ripottele samantien karkkirouhe.




Vinkki: Tarkkaile paistoaikaa! Näiden pitääkin olla ihan pehmeitä ja raa'an oloisia uunista otettaessa.

Vinkki: Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä. 



Siis niin suussasulavia etten kestänyt maistamatta edes kuvien oton loppuun saakka... :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)