perjantai 26. joulukuuta 2014

Siikaröra-mätikierteet

Tein näitä ihania suolaisia pikkuherkkuja jouluaaton ruokapöytään ja oli muuten melkoinen menestys! No ihmekös tuo; kahta erilaista mätiä, graavisiikaa, yrttejä... ah. Jopa siskoni ilme oli näkemisen arvoinen näitä maistaessaan vaikkei hän edes pidä mädistä! HA! Onnistuin :D



Ainesosat (20 kpl):

Siikaröra:

400g graavisiikaa
1 dl ranskankermaa
0,5 dl Créme Bonjour Cuisine: valkosipuli & yrtit
200g siianmätiä
1 rkl sitruunamehua
pieni puntti tilliä
kourallinen hienonnettua ruohosipulia
valkopippuria


Lisäksi:

4 kpl Lapin Rilla -rieskatortilloja
smetanaa
mätiä (kirjolohi)
ruohosipulia


Ohje:

Valmista ensin siikaröra. Hienonna graavisiika mahdollisimman pieneksi ja sekoita huolellisesti kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Levitä tahna tasaisesti neljälle rieskalle. Rullaa ensimmäinen tiukasti pötköksi ja tämän jälkeen aseta pötkö toisen rieskan päälle (jolle on siis myös levitetty täytettä!) ja rullaa tämä ensimmäisen pötkön ympärille jotta niistä tulee yksi paksu pötkö. Toista tämä toimenpide kahdelle muulle rieskalle jotta saat lopuksi kaksi paksua täytettyä pötköä. Aseta noin tunniksi jääkaappiin saumapuoli alaspäin. Poista päädyt ja leikkaa terävällä veitsellä 1,5cm paksuisiksi kiekoiksi. Viimeistele smetanalla, mädillä ja ruohosipulilla.




Slurps :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)