maanantai 8. joulukuuta 2014

Sahramiglögi

Kokeilinpa tuossa itsenäisyyspäivänä ensimmäistä kertaa tehdä itse glögiä ja palaute oli ihan positiivista että kaipa se myös onnistui! :) Kieltämättä aika mausteinen ja yty lopputulos mutta toimii hyvin pienissä annoksissa. Oikeesti kamalaa että on jo 8.12 ja silti mun holiday baking on niiin vaiheessa kun olla ja voi :D Täytynee siis kiireesti alkaa leipoa/kokata kaikkea jouluista ja talvista!




Ainesosat (n. 1 litra):

1 l kuivaa valkoviiniä
1 appelsiinin kuoriraaste
parin sentin pala tuoretta inkivääriä
0,5g (1 pss) sahramia
2 kanelitankoa
2 tähtianista
5 rkl vaaleaa siirappia (maun mukaan)





Ohje:

Mittaa valkoviini kattilaan ja lisää appelsiininkuori, inkivääripala sekä mausteet. Lämmitä kiehumispisteeseen mutta älä keitä! Käännä levy pois päältä, peitä kattila kannella ja anna maustua 30 minuuttia. Siivilöi glögi, kuumenna uudestaan ja tarjoa heti lämpimänä.


Vinkki: Myös makeampi valkoviini toimisi varmasti. Itse ainakin ensi kerralla kokeilisin vähän makeammalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)