lauantai 13. joulukuuta 2014

Piparminttu-suklaadonitsit

Suklaan ja piparmintun yhdistelmä on jotain aivan ihanaa, jouluista ja ennenkaikkea amerikkalaista. Näistä uunissa paistettavista donitseista tulee niin elävästi mieleen Yhdysvalloissa viettämäni joulu sekä USA:n Starbuckseissa joulun aikaan tarjolla olevat piparminttu-mochat, piparminttukaakaot sekä -leivokset. Mikä nostalgia :) Aluksi sain inspiraation vain maitosuklaapäällysteisiin mutta myöhemmin päätin että myös valkosuklaisia on kokeiltava. Oikea päätös koska valkosuklaiset olivat loppujen lopuksi enemmän mieleeni. Ja miten söpöjä vielä! :)




Aineosat (8 kpl):

1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl maustamatonta rahkaa
0,75 dl maitoa
1 kananmuna
3,5 tl piparminttuaromia (maun mukaan)
30g voita (sulatettuna)
25g maitosuklaata (sulatettuna)


Kuorrutus (4 kumpaakin):

75g maitosuklaata
75g valkosuklaata
2 karkkitankoa murskattuna





Ohje:


Lämmitä uuni 175 asteeseen ja öljyä kuuden kolon donitsipelti. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda sekä sokeri suuressa kulhossa. Vatkaa eri kulhossa rahka, maito, kananmuna, piparminttuaromi sekä sulatetut voi ja suklaa. Kaada kosteat aineet kuiviin ja vatkaa sekaisin. Pursota taikina donitsipellille ja paista uunin keskitasolla 14 minuuttia. Toista lopuille.




Kuorrutusta varten sulata suklaat mikrossa, lusikoi donitsien päälle ja ripottele karkkirouhe välittömästi sulan suklaan päälle. Jäähdytä kuorrutus jääkaapissa. 



6 kommenttia:

  1. Hmmm nam :) täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kokeile ihmeessä, amerikkalaista joulufiilistä parhaimmillaan ;)

      Poista
  2. Voi apua miten hyvän näköisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥

      On muuten sunkin viimeaikaiset luomukset näyttäneet melko herkuilta ;)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)