sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Piparkakku-pannukakut

Aina tasaisin väliajoin on pakko saada pannukakkuja ja sehän nyt on vaan loogista että tähän vuodenaikaan ne maistuvat piparkakulta. Come on. Jälleen kerran nämä ovat näitä  rasvaton + vehnätön + gluteeniton + vegaaninen + kananmunaton + vähäsokerinen + good for you -pannukakkuja ja arvatkaa mitä. Kun se vaan toimii! Kaiken lisäksi aivan järjettömän täyttäviä, mulle teki oikeesti tiukkaa syödä neljä. NELJÄ!! Geez, mie oon ruosteessa :D Mutta siis myös syystä koska chiansiemenet imee itseensä 10x painonsa verran nestettä, muutenkin ne ovat just se about terveellisin elintarvike maailmassa. Kokeilkaa. Älyttömän paksuja, meheviä ja tuhteja. Mutta terveellisiä. Tämäkin päivä siis tuli, guys.



Jättäkää kuvat huomiotta, saleen rumin pancake stack minkä olen koskaan syönyt mutta onneksi se maku on se mikä ratkaisee ;)



Ainesosat (14 kpl):

1,5 dl + 3 rkl vettä
6 rkl chiansiemeniä
3,5 dl tattarijauhoja
3 tl leivinjauhetta
4-5 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
1 tl pomeranssia
ripaus kardemummaa
3 kypsää banaania
3,5 maitoa (vegaanisiin pannareihin korvaa esim. mantelimaidolla)
2 tl vanilja-aromia
5 rkl tomusokeria

+ rasvaa paistamiseen


Lisäksi:

vaahterasiirappia
vaniljajogurttia
kanelia
Wiener Nougat -crushia yms.



Ohje:

Sekoita mieluusti jo edeltävänä iltana (tai muuten hyvissä ajoin) chiansiemenet 1,5 dl vettä. Kun chiaseos on valmista ja paksua (aamulla?), sekoita siihen vielä muutama rkl lisää vettä. Yhdistä kuivat aineet suuressa kulhossa. Muussaa banaanit  ja vatkaa ne sekaisin maidon, vanilja-aromin, tomusokerin sekä chiaseoksen kanssa. Vatkaa kulhojen sisällöt sekaisin ja paista miedohkolla lämmöllä öljyssä, mieluusti blinipannuilla jos mahdollista.




Vinkki: Paista pannukakkua kunnes sen pinta alkaa kuplia jonka jälkeen se on valmis käännettäväksi. Tällöin pannukakun pitäisi kääntyä vaivatta. 

Vinkki: Blinipannut helpottaa elämää ;)




Edellisistä olikin jo aikaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)