lauantai 20. joulukuuta 2014

Pehmeät inkivääri-valkosuklaahippukeksit

Nyt kun joulu lähestyy niin tuli yhtäkkiä hirveä hinku leipoa jotain pientä ja jouluista keskellä päivää hyppytunnin aikana. Siis kotiin vaan, vatkain surisemaan ja kyllä muuten kannatti. Aivan järjettömän onnistuneita keksejä, parhaat joita olen koskaan syönyt! Niin älyttömän pehmeitä, sitkeitä sekä joulun makuisia. Maistuvat ihan piparkakuilta mutta sillä ihanan pehmeällä ja mehevällä cookie-tavalla josta me kaikki aina haaveillaan, right? ;) Kaukana ovat ne rapeat ja kovat piparit jotka maistuvat ainoastaan jäätävän sokerikuorrutuksen kera. En oikeastaan tarvis enää tänä jouluna niitä perus joulupipareita ollenkaan. Meinaan nämä maistuvat periaatteessa samalta mutta way paremmalta ihanan pehmeän ja sitkeän rakenteen takia. Yaaaaasss! 




Ainesosat (28 kpl):

6 dl (375g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl inkivääriä (jauhettuna)
2 tl kanelia (jauhettuna)
0,75 tl neilikkaa (jauhettuna)
0,5 tl muskottipähkinää (jauhettuna)
0,5 tl pomeranssinkuorta (jauhettuna)
0,5 tl suolaa
170g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1,5 dl (150g) tummaa muscovadosokeria
0,75 dl tummaa siirappia
1 kananmuna
1,5 rkl amarettoa
Siro -erikoishienoa sokeria pyörittelyn
n. 75g valkosuklaahippuja (Dr. Oetker)




Ohje:

Sekoita kuivat aineet (jauhot, ruokasooda sekä mausteet) keskenään.  Vatkaa pehmeä voi eri kulhossa, ja lisää sen jälkeen sokeri, siirappi, kananmuna sekä amaretto hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet vähitellen ja vatkaa kunnes juuri ja juuri sekoittuneet. Peitä kulho foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.




Pyörittele taikinasta käsin halkaisijaltaan noin 2,5 cm palloja ja kierittele ne sokerissa. Laita pallerot pakastimeen siksi aikaa kunnes uuni lämpenee 175 asteeseen. Paista (n. 9-12 kerrallaan) uunin keskitasolla 8,5 - 9 minuuttia. Keksien pitää olla aivan pehmeitä kun otat ne uunista! Painele välittömästi keksien keskelle kuoppa ja täytä hetken päästä valkosuklaahipuilla.




Vinkki: ÄLÄ. YLIPAISTA. PLEASE.

Vinkki: Taikinan jäähdyttäminen on aivan ehdottoman tarpeen jotteivat keksit lässähdä ohuiksi, leveiksi ja rapeiksi. Älä oikaise.

Vinkki: Ei haittane vaikka mausteita laittaisi reilut mitalliset ;)

Vinkki: Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.




PERFECTION.


Lähde: Sally's Baking Addiction (muokattu)

6 kommenttia:

  1. Meinasin lusikkaleipiä pyöräyttää lusikkaleivät. Tämän reseptin nähtyäni - hiiteen vanhat ja perinteiset lusikkaleivät ja näitä tilalle :) ja samaa mieltä noista perinteisistä joulupipareista! :D iso kiitos jälleen reseptistä ja hauskaa joulua! Terveisin Anni

    VastaaPoista
  2. Öhöm jouluksi meinasin siis tehdä lusikkaleivät. Liikaa kai sukulaisia tällepäivälle kun noin pahasti ajatus karkailee... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eieieieieieieieieiei mitään lusikkaleipiä!! :D Mä lupaan että nää on ylivoimaisesti parhaat keksit mitä oot elämässäsi tehnyt! Katotaanko vaikka? :D

      Poista
    2. Niin ja ole hyvä, my pleasure! Hyvät joulut! :)

      Poista
    3. Noniin... Nyt on tehty, ja lähes syötykkin. Ja kylläpä olivat jäätävän hyviä! :) Ehdottomasti näitä ensi joulunakin.

      Meidän iskäkin, joka on ehdoton perinteiden vaalija tyyliin "näin on tehty 60-luvullakin" - oli sitä mieltä että perinteiset kovat ja mauttomat joulupiparit saavat nyt jäädä :D

      Lopputulos maistui ihan raa'alle piparkakkutaikinalle hyvällä koostumuksella ja valkosuklaalla höystettynä, mahtavaa. Kiitos ohjeesta! :D T. Anni

      Poista
    4. Voi vitsit, ehkä paras kommentti jonka olen koskaan saanut!! Repesin ääneen :DD Mutta siis ihana kuulla oikeesti että ensinnäkin näitä mun räpellyksiä luetaan ja kokeillaan mutta vielä tykätäänkin! :)

      Ja en muuten tehnyt niitä kovia ja mauttomia joulupipareita kertaakaan tänä jouluna. Söin ainoastaan näitä ja sit noita piparminttu-mokkakeksejä. Hyvin pärjättiin ;)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)