torstai 18. joulukuuta 2014

Kampasimpukka-tagliatelle valkoviinikastikkeessa

Pastaruoat ovat ihanaa viikonlopun herkkuruokaa ja tämänkin helpon pastan pyöräytin lauantai-illaksi. Siitä olikin vierähtänyt jo ihan liian kauan kun viimeksi kokkasin kampasimpukoita, ah mitä herkkua! ♥ Tosin todennäköisesti kaikki mun blogia vähänkään seuranneet tietävät jo, että voisin elää pelkillä merenelävillä :D Tuohon pastan väriin olin kyllä pettynyt, sen piti olla mustaa tagliatellea jota olen reseptikirjoissa sekä netissä ihaillut, mutta keittämisen jälkeen mun oma oli lähinnä vihreänharmaata! O_o Tosin jos merkki on Pirkka niin ei varmaan ihan liikoja kannata odotella...




Ainesosat (3 annosta):

3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1,25 - 1,5 dl valkoviiniä
0,5 - 0,75 dl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori
300g mustaa tagliatellea
300g kampasimpukoita
sitruunamehua
suolaa
pippuria





Ohje:


Keitä tagliatelle kattilassa ja kuullota sillä aikaa hienonnetut valkosipuli ja chili pannulla öljyssä. Lisää valkoviini, öljy sekä sitruunankuori pannulle mutta älä keitä. Kuivaa kampasimpukat, mausta suolalla sekä pippurilla ja kypsennä erillisessä paistinpannussa kunnes juuri ja juuri kypsiä. Sekoita kypsä pasta kastikkeeseen (lisää tarvittaessa öljyä/viiniä) ja tarjoa kampasimpukoiden kera. Viimeistele annokset suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.




Vinkki: Sitruunamehua (sekä mausteita) kannattaa lorauttaa kunnolla valmiisiin annoksiin. Älä missään nimessä skippaa sitruunaa! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)