lauantai 22. marraskuuta 2014

Vietnamilaiset kesärullat kahdella täytteellä

Kenellekään on tuskin jäänyt epäselväksi mun rakkaus kaikkeen merenelävään ja aasialaisittain maustettuun. Tänä perjantaina pääsin vaikuttamaan siihen mitä syödään (siis yhtäkuin kokkasin yksin kaikille, hah!) ja mun valinta oli ah niin ihanan raikkaat ja herkulliset vietnamilaiset rullat, AKA kesärullat, kahdella eri täytteellä. Toisessa oli sitä perus kylmäsavulohi-kurkku -comboa piristämässä thai-basilika, surimi sekä wasabi ja toisessa jokiravunpyrstöille ja keitetyille porkkanoille seuraa piti inkivääri sekä hoisin-kastike. Mun taivas. ♥ Nämä riisipaperiin kääräistyt pikkuiset ovat vaan niin paljon parempia kuin ne uppopaistetut sisarensa eli kevätrullat! Pullo kuoharia vielä kylkeen niin eipä paljoa paremmaksi perjantai pääse :)





Ainesosat:

riisipapereita
soija- sekä sweet chili -kastiketta dippaukseen


Lohi-surimi -täyte:

surimia (pienemmiksi tikuiksi pätkittynä)
kylmäsavulohta (viipaleita pieniksi revittyinä)
kurkkua (ohuina tikkuina)
wasabia
thai-basilikaa
lehtisalaattia


Jokirapu-hoisin -täyte:

jokiravunpyrstöjä
porkkanaa (keitettynä ja ohuina tikkuina)
hoisin-kastiketta
lehtisalaattia
inkiväärimurskaa





Ohje:


Liota riisipaperia lämpimässä vedessä kunnes se pehmentyy ja lisää täytteitä luettelemassani järjestyksessä, älä kuitenkaan laita liikaa jotta rulla pysyy kasassa. Rullaa kiinni (saumapuoli alaspäin) ja anna kostean rullan kuivua hetkisen. Tarjoa sweet chili-kastikkeen sekä soijakastikkeen kera.







Vinkki: yleensä laitan rulliin myös hiukan riisivermiselli-nuudeleita mutta tällä kertaa jätin nuudelit pois täytteestä.
Vinkki: sekoita tarjoilua varten soijakastikkeeseen hoisin-kastiketta!
Vinkki: hiukan salmiakkikossulta maistuva thai-basilika tuo kivan eksoottisen maun rulliin, kannattaa kokeilla!
Vinkki: Kokeile ihmeessä myös sambal oelekia tai srirachaa rulliin! :)





4 kommenttia:

  1. Pidän niin paljon merenelävist, mutta olen melkein perheessä ainoa. Kuvia katsellessa teen pian annoksia vain itselleni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääpähän sinulle enemmän ;) Itse ainakin vaikka eläisin äyriäisillä, joten olisin kivuttomasti voinut tuhota koko satsin, heheh. Mutta hei kokeile Peggy ihmeessä näitä joskus kun seura sattuu sopivaksi! :) Aina kun olen näitä tehnyt perheelle/kavereille/illanistujaisiin niin kaikki on tuhottu minuuteissa ja reseptiä kinutaan vielä kuukausia myöhemminkin. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla :)

      Poista
  2. Oooh! (tähän se sydänsilmä-hymiö) :D

    Pitää ehdottomasti kokeilla näitä joululomalla! Mistä Kotkasta saa tuota riisipaperia tai surimia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaw puspus, mie aattelin itseasias sinuu ku kirjotin tätä! :D Muistelin meinaan et sie taisit jo tyylii vuos sitte pyytää näihin ohjetta! :)

      Prismasta saa! Eiköhän noita kääreitä ainakin saa muistakin isommista kaupoista :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)