maanantai 10. marraskuuta 2014

Punaviinikakku

Tein isänpäiväksi punaviinikakun, jossa oli viinin lisäksi muunmuassa kanelia, vaniljaa, tummaa muscovadosokeria ja kaakaota. Rakenne oli vähän mutakakkumainen (joskaan ei ihan niin juokseva), että suurta palaa ei tosiaan tarvittu :P Vaahdotettu vaniljakastike tasapainotti kuitenkin hyvin ettei kokonaisuus ollut liian äklö. Aika hauska sinänsä että vaikken viinistä pidäkään, olisin voinut syödä koko taikinakulhon tyhjäksi jo ennen paistoa, vaikka pienehköön taikinaan tulikin melkein 2 dl punaviiniä! Niin hyvää siis :D Muutenkin tämä sopii hyvin talveen, vaikka sitten esimerkiksi itsenäisyyspäiväpöytään tai jouluksi ;) Koristelu ei vaan mennyt ihan putkeen, koska unohdin räpsäistä kuvia heti koristelun jälkeen joten tomusokeri ehti imeä kosteutta kakusta ja näyttää epäsiistiltä. Eipä se hei kuitenkaan makuun vaikuttanut!




Ainesosat (20cm kakkuvuoka):

85g voita huoneenlämpöisenä
2 dl tummaa muscovadosokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna + 1 keltuainen
180 ml punaviiniä (itse käytin tätä!)
1 tl vanilja-aromia
2 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1/8 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1,5 tl kanelia


+ lisäksi:

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tomusokeria
kanelitankoja
tähtianiksia







Ohje:

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Laita kakkuvuoan pohjalle pyöreä leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat + leivinpaperin pinta. Vatkaa (yleiskoneen) kulhossa huoneenlämpöinen voi, lisää sokerit ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan ensin kananmuna + keltuainen ja sitten vanilja-aromi sekä punaviini. Siivilöi erilliseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe, suola sekä kaneli. Sekoita kuivat aineet lastalla taikinaan. Kaada valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 min tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Älä ylipaista, mieluummin vähän raaka ;) Koristele ja tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.




Vinkki: Itse lisäsin vaniljavaahtoon vielä hiukan kanelia!
Vinkki: Ota kakku lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
Vinkki: Kannattaa tomusokeroida pinta vasta juuri ennen tarjoilua, koska tomusokeri imee kosteutta ja alkaa pian näyttää epäsiistiltä.
Vinkki: Kakku on tosi hyvää myös lämmitettynä, itse syötiin isänpäivästä jääneet tähteen mikron kautta ja namnam ;)




Inspis (joskin muokattu) peräisin Smitten Kitchenistä!

6 kommenttia:

  1. Tää näyttää kyllä niin herkulta <3 Voisi vaikka joululomalla kokeilla!
    Mitä punaviiniä sä käytit tähän ja minkälaista punkkua kannattaisi käyttää? Mä en nimittäin ikinä ole tunkenut sitä ruoanlaitossa kun lihahommeleihin, leivontaan todennäköisesti käy vähän erityyppinen? :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitus! ♥

      Heiiiij hyvä kun kysyit, mun piti laittaa se tuohon mutta hupsis kun unohtui!! :D Nyt on lisätty linkki ja kuva, kukaan kun ei ymmärrä vähempää viineistä kun mie ;D Luulisin että vähän suunnilleen mikä vaan käy mistä tykkää, ite kun niitä lappuja kattelin Alkossa niin ton oma kuulosti siltä, että se sopis suklaiseen kakkuun; vaniljainen, mausteinen ja marjainen tai jotain :DD Hyvin toimi....

      Poista
    2. Onpa hauska ohje :) toimiskohan myös glögistä..? x)

      Poista
    3. Kiitos! ♥ No aivan varmana toimis! :D

      Poista
  2. Moikka! Olipas mukavaa, kun löysin eilen blogiisi, monen mutkan kautta kun googlettelin ohjetta speltti jauhoista tehdyille sämpylöille/ leivälle :D Löysin tänne ja nyt olen viettänyt täällä jo jokusen tovin ja liityin lukijaksi, ihania reseptejä joita todella aion kokeilla! :) Ps- tällä hetkellä syön niitä spelttisämpylöitä, tein tänä aamuna niitä speltti- vuokaleipä ohjeellasi jonka löysin ja näää on niin hyviä!:) - Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heiijj :) Aaw kiitos, ihana kuulla! ♥ Kerro vaan ihmeessä jatkossakin palautetta jos jotain testailet :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)