perjantai 7. marraskuuta 2014

Kylmäsavulohi-katkarapukeitto

Bongasin tämän helppoakin helpomman savulohi-katkarapukeiton uusimmasta Maku-lehdestä ja leipasin sen kaveriksi pitaleipiä blogistani jo valmiiksi tutulla pitaleipäohjeella. Todella yksinkertainen ja nopeahko kaksikko, ei sitä meinaan perjantaina illansuussa enää jaksa kauaa keittiössä askarrella :)




Ainesosat (4 annosta):

öljyä (kuullottamiseen)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 prk (500g) tomaattimurskaa
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
200g kylmäsavulohta (palana)
180g (isoja) katkarapuja
2,5 dl ruokakermaa

+ korianteria ja pitaleipiä tuorejuustolla.





Ohje:

Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili. Kuullota öljyssä kattilassa ja lisää tomaattimurska, vesi, kalaliemikuutio sekä paloiteltu lohi. Keitä muutama minuutti keskilämmöllä, lisää ruokakerma ja kiehauta. Lisää katkaravut juuri ennen tarjoilua äläkä enää keitä. Tarjoa korianterin ja pitaleipien kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)