maanantai 24. marraskuuta 2014

Jouluinen glögikakku

Ah tästä se alkaa, mun lemppariaika vuodesta mitä leivontaan tulee! ♥ Eli kaneli, glögi, piparminttu-suklaa -combo, jouluisat liköörit ja piparimauste tulevat tuoksumaan tässä taloudessa aika tehokkaasti seuraavan kuukauden. Muita jouluhörhöjä ruutujen siellä puolen? :D Nyt kun aattoon on enää tasan kuukausi, onkin jo korkea aika aloittaa joululeivonta täällä blogin puolella tällä mausteisella glögikakulla (tai no okei huijasin, olihan taannoisessa punaviinikakussa jo vähän holiday spiritiä! ;) jossa glögin lisäksi maistuu muun muassa piparkakkumauste, kardemumma, vanilja, tumma muscovadosokeri ja joka lapsen suosikki; Wiener Nougat. Tai no tän lapsen ainakin, jos muisti oikein pelaa niin aina naama suklaassa ja Wiener Nougat -paperien ympäröimäsä isovanhempien luona vieraillessa. Paljon on siis muuttunut... not. Shhhh ;D




Näköjään mun joulukakulla on tällä kertaa vähän Afrikka-vibat meneillään leopardi- ja seeprakuosin merkeissä mutta eipä se nyt niin tarkkaa aina ole... :D





Ainesosat:


Kakku:

2 dl vahvaa glögiä
75g kuivattuja karpaloita
150g voita huoneenlämpöisenä
4 kananmunaa
1,5 tl vanilja-aromia
3 dl tummaa muscovadosokeria (korvasin osan fariinilla kun loppui kesken)
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl piparkakkumaustetta
2 tl kardemummaa
1 dl Wiener Nougat -crushia


Koristelu:

n. 2,5dl tomusokeria
glögiä
nomparelleja/sokerihelmiä tms.
Wiener Nougat -crushia
marsipaaniruusuja





Ohje:

 Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa karpalot glögiin ja jätä maustumaan hetkeksi. Vatkaa pehmeä voi, kananmunat, vanilja-aromi sekä sokeri vaahdoksi. Yhdistä eri kulhossa jauhot, leivinjauhe sekä mausteet ja lisää vähitellen taikinaan. Vatkaa mukaan glögi-karpalo -seos ja kääntele viimeisenä lastalla taikinaan Wiener Nougat -crush. Kaada voideltuun suorakulmaiseen kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä kakusta pois keskustan kohouma, kumoa ja koristele.



Niin mehevä ja jouluinen! *slurps*


Vinkki: Jos pidät pähkinöistä, voit korvata Wiener Nougat -crushin vaikkapa pekaanipähkinärouheella! 
Vinkki: Käytin normaalia alkoholitonta glögiä ja maku oli erittäin mieto, joten suosittelen käyttämään tiivisteestä tehtyä vahvaa glögiä!
Vinkki: Tämä kakku se vaan paranee vanhetessaan!




Täytyihän sitä nyt jotain tekemistä keksiä kun kerta koeviikkokin alkoi seuraavana päivänä ettei ihan jouten tarvisi olla :D Se on muuten varma merkki siitä että koulukiireet painaa päälle kun mie rupean leipomaan. Joka ainut kerta. Ilmeisesti se rauhoittaa mua tai jotain...? :D





Lähde: muokattu jouluisammaksi/mieluisammaksi Maku-lehden pähkinäisestä glögikakusta!

8 kommenttia:

  1. Oi näyttää kauniilta! Itse oon monesti tehnyt juustokakkumuotoista glögikakkua, joka on ihan mun lemppari, joten vois koittaa vaihtelun vuoksi tällasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Itse tein myös viime joulukuussa (aikana ennen blogia siis) glögikakun juustokakkumuodossa mutta itse en niin ole juustokakkujen ystävä joten tänä vuonna jotain erilaista :) Teen todella harvoin kuivakakkuja koska ne on mun mielestä usein vähän "tylsiä", mutta nyt tuli pitkästä aikaa inspis leipoa moinen. Ja tämä oli niin kostea ja niin mehevä ja niin joulu ja ah. Helppo ja nopeakin vielä! :) Kannattaa tosin ehdottomasti tehdä tiivisteestä normaalia glögijuomaa vahvempaa glögiä jotta maku säilyy paistamisen jälkeenkin!

      Tässä postauksessa muuten kuva siitä mun taannoisesta glögi-juustokakusta:

      http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/2014/01/tasta-se-lahtee.html

      Poista
  2. Ooh!
    Jotain tällästä mä toivoinkin sillon kuin laiton sulle sitä viestiä :'D Pitää vissiin tehdä jo lista, että mitä kaikkia sun reseptejä aion joululomalla kokeilla :D

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä!! Kai taiot tällaisia herkkuja joululomalla kun mie saavun sinne? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitus! ♥

      Tottakai mie nyt hei joulun nurkilla leivon, duh! :D En tosin tietenkään mitään ihan samanlaista mutta usko pois mulla on kunnon lista kaikesta ihanasta ja kokeilun arvoisesta ;)

      Poista
    2. Hyvä! ;) niitä suklaakeksejä voisit kyl leipoa mitä viime vuonnaki, vaik eri reseptil tai vähä erilaisina mut kuitenkin sellasina ihanan suklaisina. Jos iso-sikko saa pyytää kauniisti ;)

      Poista
  4. Mie aattelinki itseasiassa, ja ihan samalla reseptillä!! :) Ne oli niin järjettömän ihania ja niin jenkkijoulu <3

    Toiveitahan siis saa aina esittää :P

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)