sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Intialainen butter chicken & naan-leivät

Tänään oli vuorossa sapuskaa intialaisittain! Okei myönnetään, aito oikea intialainen todennäköisesti juoksisi huutaen karkuun tämän kanareseptin nähdessään mutta mun mielestä tämä yksinkertainen butter chicken -resepti näytti kuvan perusteella niin järjettömän hyvältä että piti kokeilla. Kaiken lisäksi melkein kaikkia aineita löytyi jo valmiina kaapista ja muutenkin melko terveellisen oloinen versio! Paitsi että loppujen lopuksi päädyin soveltamaan ohjetta niin paljon ettei tällä mun luomuksella ole enää mitään tekemistä alkuperäisen kanssa mutta maistui hyvältä niin väliäkös tuolla :D Naan-leipien reseptin nappasin Keittiökriitikolta, ihanan pehmeitä ja ilmavia tuli. Viimeksi kun tein naan-leipiä eri ohjeella (Vindaloo kana + naan-leivät), ne olivat todella rapeita ja onttoja onkaloita. Aivan erilainen tulos siis!





Naan-leivät (6 kpl):

1,5dl maitoa
0,5 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
10g tuorehiivaa
0,5 tl sokeria
250g (4 dl)  vehnäjauhoja + ekstraa vaivaamiseen
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 muna
1 rkl voisulaa


 + seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, voisulaa ja korianteria


Ohje:

Sekoita maito sekä jogurtti keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi. Mittaa suureen kulhoon jauhot, suola ja leivinjauhe. Tee jauhojen keskelle kuoppaa, riko siihen kananmuna ja lisää voisula. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina on  tässä kohti melko tahmeaa. Kaavi taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja vaivaa käsin pehmeäksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Jauhota käyttämäsi taikinakulho ja jätä taikina lämpimään paikkaan kohoamaan noin 2-3 tunniksi.

Jaa taikina kuuteen osaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja jätä uunipelti uuniin kuumenemaan! Painele taikinapallot käsin kuudeksi pisaranmuotoiseksi vajaan 1 cm:n paksuiseksi leiväksi. Voitele naanit voisulalla ja ripottele pinnalle unikon- ja seesaminsiemeniä (painele siemenet käsin kiinni). Laita leivinpaperi ja leivät kuumalle pellille ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes leivät ovat ruskistuneet. Paista tarvittaessa kahdessa erässä. Voitele leivät kevyesti uudestaan voisulalla kun otat ne uunista.





Butter chicken (3 annosta):

öljyä paistamiseen
2 keltasipulia
0,5 tl kurkumaa
2 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
1 rkl curryjauhetta
1 tl juustokuminaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,25 tl cayennepippuria
ripaus kardemummaa
0,5 tl suolaa
2,25 dl maitoa
0,75 dl kreikkalaista jogurttia
2,25 dl paseerattua tomaattia
300g broilerisuikaleita

+ riisiä ja korianteria


Ohje:

Kuutioi sipulit ja pehmitä ne öljyssä pannulla. Mausta kurkumalla ja kuullota vielä hetki. Lisää voi, hienonnettu valkosipuli sekä loput mausteet ja paista muutama minuutti. Mittaa pannulle maito, jogurtti sekä paseerattu tomaatti, sekoita ja lisää kanasuikaleet. Hauduta keskilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja kastike paksuuntunut. Tarjoa riisin, korianterin ja naan-leipien kera.





2 kommenttia:

  1. Namnamnam! <3
    Laitetaas ostoslista uusiksi.

    VastaaPoista
  2. Hahah ihana! :D Kerro sitten ihmeessä mitä tykkäsit!

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)