torstai 13. marraskuuta 2014

Amaretto-nougat -donitsit uunissa

Tein ensikokeilun amaretto-nougat -yhdistelmällä jo parisen viikkoa sitten mutta se pieni toivoton perfektionisti minussa sanoi että vaikka hyvää olikin niin se ei se riitä. Jotain puuttui. Eilen sitten kipaisin kotiin koulusta ja pyöräytin nopeasti kavereiden kahvihetkeä varten nämä pikkukaverit, mausteisemmat ja muutenkin parannellut versiot edellisistä. Nyt nämä läpäisivät mun julkaisuseulan. Ehdottomasti parhaat tekemäni/syömäni donitsit, niin kosteita ja meheviä! Amaretto toimii kyllä aivan loistavasti vaniljalaten ja nougat'n kaverina. Kaveritkaan eivät kauheasti valittaneet, heheh! ;) Tuo on kyllä oikeesti mitä loistavin tapa piristää ankeaa marraskuista viikkoa, jolle ei ole mitään suunnitelmia whatsoever: pitää ex tempore donitsikestit kaveriporukalla! Siis keittiöpiika hommiin :DD




Ainesosat (8 kpl):

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
0,5 dl sokeria
0,75 tl muskottipähkinää
1,5 tl kanelia
0,75 tl neilikkaa
0,5 dl Frezza Vanillaa
0,25 dl amarettoa
0,6 dl vaniljajogurttia
1 kananmuna
50g Dubbel Nougat (1 patukka)
30g voita sulatettuna

+ Amarettoa kostutukseen



Kuorrute:

2 dl tomusokeria
Frezza Vanilla + amaretto -seosta (50/50)
nomparelleja





Ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, sokeri ja mausteet). Vatkaa eri kulhossa Frezza Vanilla, amaretto, vaniljajogurtti sekä kananmuna. Sulata voi sekä nougat-patukka, kaada seokseen ja vatkaa. Sekoita nuolijalla kuivat aineet kosteisiin. Taikinan pitäisi olla melko helposti pursotettavaa mutta jos se on älyttömän paksua, lisää hiukan nestettä (kahvi/amaretto).




Pursota taikina öljytylle donitsipellille ja paista 175 asteessa noin 14 minuuttia tai kunnes donitsit alkavat saada hiukan rusehtavaa väriä. Kun otat kuumat donitsit pois vuoasta, kostuta ne päältä kevyesti amaretolla ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kuorrutetta varten tomusokeria sekä amaretto-Frezza Vanilla -seosta kunnes se on paksua mutta kuitenkin levittyvää. Koristele donitsit lopuksi kuorrutteella ja nomparelleilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)