lauantai 18. lokakuuta 2014

Thai-kalapyörykät

Tuntuu olevan ikuisuus kun viimeksi kokkasin ensinnäkään mitään kunnon lämmintä ruokaa ja toisekseen mitään blogikelpoista (eli siis ei mitään "koulun jälkeen huutavassa nälässä gourmet-tonnikalaviritelmiä"...). Tänään päätin että nyt on pakko, ja kokeilin jotain suht arkista mutta silti mulle uutta, eli kalapyöryköitä. Mie kun en kuitenkaan mitään mautonta perusmättöä koskaan tee, tulee näihin pyöryköihin paljon mausteita ja vielä tarjotaankin maustekastikkeiden kera. Johan alkaa pallerot upota ;) Nyt tuli myös mummovainaan lihamylly kaivettua ensi kertaa esiin ja testattua. Eli siis yhtäkuin mie seurasin vierestä supervisorina kun mun tiimipartneri ensin putsasi ruosteet veke kyseisestä härvelistä ja sen jälkeen jauhoi kalan. Jonkunhan se on tämäkin raskas taakka kannettava ;)




Ainesosat:

Hauki-pyörykät (30 kpl):

600g haukifilettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
0,75 dl kaurahiutaleita + vettä
1 limen kuori
3 tl punaista thai-currytahnaa
0,5 rkl kalakastiketta
2 rkl Worcestershire -kastiketta
kourallinen korianteria
suolaa

+ öljyä/voita paistamiseen


Lisäksi:

thai wok-vihanneksia (suolaa ja limen mehu)
nuudeleita
sweet chili- ja soijakastiketta
(tai Felixin thick mexican salsa -ketsuppi, toimii myös!)



Ohje:

Jauha haukifilee lihamyllyllä ja poista suurimmat ruodot. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja pehmennä ne öljyssä. Lisää kaurahiutaleisiin tippa lämmintä vettä ja odota että hiutaleet ovat suunnilleen imeneet veden. Yhdistä jauhettuun kalaan kaikki muut ainekset ja sekoita huolellisesti käsin. Pyörittele taikina palloiksi ja paista voissa melko kovalla lämmöllä.




Valmista nuudelit sekä paista limenmehulla ja suolalla maustetut wok-vihannekset. Tarjoa sweet chili -kastikkeen (sekä halutessasi vielä soijan & worcestershiren ) kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)