keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Teriyaki-kanapannukakku

Tiedetään, mie lupasin seuraavaksi postata sen ihan totaalisesti maailman parhaan ja mehevimmän kahvikakun ikinä ohjeen mutta jotain tapahtui. Parsakaali ja teriyaki-kana tapahtui. Ihan suoraansanottuna en ollenkaan odottanut tästä vapaapäivän helposta lounaasta blogikelpoista matskua katastrofin vaikuttaessa väistämättömältä mutta niin vaan tätä herkkua ei voinutkaan jättää yhteen palaan. Ja kamoon, kanaa ja parsakaalia, siis suorastaan häkellyttävän terveellistä ollakseen... noh, pannukakkua.




Ainesosat (4-5 annosta):

Taikina:

6 dl maitoa (rasvaton käy hyvin)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 rkl sulatettua voita

Täytteet:

430g broilerin ohutleikkeitä suikaloituna
3 rkl teriyaki ginger & sesame -kastiketta (Santa Maria)
3 valkosipulinkynttä
suolaa & pippuria
450g (pakaste)parsakaalia

Päälle:

teriyaki ginger & sesame -kastiketta
kermaviiliä
paahdettuja seesaminsiemeniä
korianteria


Ohje:

Suikaloi broilerinfileet, hienonna valkosipulit ja sekoita ne kulhossa teriyakikastikkeen kanssa. Lisää vielä vähän suolaa sekä pippuria ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Vispaa suuressa kulhossa taikinan aineet ja jätä turpoamaan noin puoleksi tunniksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, ripottele pinnalle kanasuikaleet ja (pakaste)parsakaalit, ripottele vielä halutessasi hippunen suolaa ja paista 225 asteessa noin 45 minuuttia. Jos käytät tuoretta parsakaalia, on paistoaika varmasti lyhyempi! Levitä kypsän pannukakun päälle vielä lisää teriyakikastiketta, kermaviiliä, kuivalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä sekä tuoretta korianteria.




Vinkki: Paistoaika vaihtelee riippuen siitä käytätkö pakaste- vai tuoretta parsakaalia. Omista jäisistä pakasteparsakaaleista irtosi hiukan nestettä ja vaati pitkän paistoajan että parsakaalien ympäristötkin kypsyivät mutta kyllä ne lopulta kypsyivät, no worries :) Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tuoretta!




PS. Ens kerralla se kakku ;)


2 kommenttia:

  1. Kirjoitin äsken kännykällä tähän kommentin, mutta se taisi kadota jonnekin bittiavaruuteen? No, jos se ilmestyy niin sen voi poistaa etten tule toistaneeksi itseäni :D

    Mitä teriyakikastiketta käytät? Mulla ei ole niistä kokemusta, ja googlettelu paljasti että ainakin Pirkan teriyakikast on soijamainen rakenteeltaan. Onko käyttämäsi kastike ohutta vai jotain paksumpaa? Itse pidän enemmän paksummista kastikkeita, olisi kiva laittaa jotain sellaista pannarin päälle :)

    Edellisessä kommentissani kehuin myös blogiasi. Se on oikein mainio! Käytät värikästä kieltä kirjoituksissasi, niitä on mukava lukea. Kuvat ovat houkuttelevia ja kauniita, reseptit vaikuttavat helpoilta. Hyvä Siru, jatka samaan malliin! :) mulla bloggaaminen laahaa pahasti, lapset 2 v 5 kk ja 4 kk pitää niin kiireisinä, etten ehdi istua koneella! Jossain välissä pitäisi tehdä ruokaakin, siivota ja käydä kaupassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti :))

      Käytän Santa Marian "Teriyaki Ginger & Sesame" -kastiketta, joka on juuri sellaista paksua ja sopii ihan loistavasti sekä maultaan että rakenteeltaan pannarin päälle. Sekä todella monipuolisesti lihan/kasvisten/nuudelien yms. kanssa muutenkin, suosittelen! :)

      http://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/mausteet/#!/teriyaki-sauce-ginger--sesame/


      Ja kiitos ihanista kehuista, onhan tästä ruokabloggaamisesta tullut tärkeä harrastus tämän kuluvan vuoden aikana. Tykkään meinaan tosi paljon tehdä kaikennäköistä uutta ja erilaista keittiössä, kuvata ja kirjoittaa. Kiva siis kuulla että ihmiset myös seuraavat mun touhuja :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)