perjantai 3. lokakuuta 2014

Täydelliset pumpkin spice -leivokset

I mean it. Niin kosteat, pehmeät, mehevät ja melkein jo tahmaiset pikku kaverit. Kiistatta paras koskaan tekemäni kahvikakku/leivos! Maku on kuin syksy ja joulu samassa pikku paketissa... siis kanelia, neilikkaa, kurpitsaa, inkivääriä ja muskottipähkinää. Niin, ja tummaa ruokosokeria. Tuoksuu kurpitsalaten, joulupiparin ja glögin sekoitukselta mutta voittaa mennen tullen kaikki edellämainitut *tähän väliin se sydänsilmä-hymiö*. Sellaiset kiksit tuli tämän tekemisestä että oksat pois :D Pitihän sitä katsos edes jotain tehdä onnistuneesti näin koeviikolla hehheh...




Ainesosat (20cm x20 cm vuoka):

Kakku:

4 dl (250 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
2,25 dl kurpitsasosetta
2 dl (100 g) tummaa muscovadosokeria
1,5 dl (120 ml) öljyä
0,75 dl (80 g) vaahterasiirappia
0,6 dl (60ml) maitoa


Murupäällinen:

1,25 dl jauhoja
60g voita kylmänä
2 dl (100g) tummaa muscovadosokeria
0,25 tl suolaa
2 tl kanelia


Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
tilkka maitoa
hippunen kanelia


Ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa 20cm x 20cm vuoka leivinpaperilla. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe sekä mausteet (suola, kaneli, muskottipähkinä, neilikka ja inkivääri). Sekoita toisessa kulhossa kulhossa kurpitsasose, sokeri, öljy, vaahterasiirappi ja maito. Kaada nestemäinen seos kuviin aineisiin ja sekoita kuunes juuri ja juuri sekoittunut, älä vatka liikaa. Kaada paksu taikina vuokaan ja tasoita pinta.




Tee murupäällinen vatkaamalla käsivatkaimella jauhot, kylmä voi, tumma muscovadosokeri, suola ja kaneli kokkareiseksi muruksi. Ripottele kakun päälle ja paista keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Älä ylipaista! Anna kakun jäähtyä ennen tomusokerikuorrutuksen lisäämistä. 


Vinkki: kurpitsasose tekee kakusta ihanan mehevän, mutta myös tahmeahkon ja lämpimänä ollessaan helposti hajoavan. Itse odotin seuraavaan päivään ennen paloiksi leikkaamista ja syöpöttelyä.




KOKEILKAA TÄTÄ NIIN KYLLÄ KIITÄTTE MYÖHEMMIN!

Lähde: muokattu tästä ohjeesta. 


*****

PS. Mä lupaan että seuraavaksi tulee muunkinlaisia ohjeita kuin vain kurpitsaa, kurpitsaa ja kurpitsaa :D

5 kommenttia:

  1. Nam, vaikuttaa herkulliselta! Mistä löysit kurpitsasosetta vai teitkö itse? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä kieltämättä ihan mieletöntä!! Kokeile ihmeessä :)) Heh, unohdin näköjään mainita reseptissä mutta itse tein kurpitsasoseen! Kurpitsa kuutioiksi, keitetään pehmeäksi ja sitten vaan soseutetaan.

      Kiitos kommentista! :)

      Poista
  2. Voi ei miten herkullisia leivoksia oot taikonu. Täytyy kyllä yössä Halloweenin hujakoilla kokeilla. Sait ylipuhuttua ;) olkoon tämä mun ensimmäinen kurpitsaleivonnainen. Jospa pääsisin yli lapsuuden pikkelssitraumoista :D oon ennenkin sanonu, mut Tää sun blogi on ihan huippu resepteineen ja sun kirjotustyyli on mahtavan pirtsakka ja hauska! Sillä sä erotut muista ruoka- ja leivontabloheista. :) terv. Anni

    VastaaPoista
  3. Heh, kiitos Lumian tekstinsyötön edellises kommentis lukee yössä halloweenin, vaikka tarkotus oli lukee 'tossa'. Noh.kuulostaapa ainakii kohtalokkaammalta ja eihän 'tossa' oo mitää oikeeoppista kielioppia ;) -Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, paras kommentti pitkään aikaan! Naurahdin ääneen tolle hauskalle "yössä Halloweenin" -kämmille :D No ehdottomasti kokeilet ja annat mahdollisuuden, ihanan mausteisilla kurpitsaherkuilla ei ole pienintäkään tekemistä minkään karmaisevan pikkelssin kanssa! :D Kyllä näillä sunkin mieli muuttuu, usko huvikses ;)

      Kiitos ihanasta kommentista, nää tälläset ne motivoi höpöttelemään jatkossakin täällä blogin puolella mun keittiöseikkailuista! :))

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)