lauantai 25. lokakuuta 2014

Savuporo-tuulihatut

Pidettiin kaveriporukan kesken illaistujaiset teemalla "tapas-ilta" joten käsky kävi tehdä jotain pikkunaposteltavaa. Ja siis mieluusti suolaista. Hetken olin jo sormi suussa kunnes rupesin hinkumaan jotain savuporoista. Maku oli siis päätetty mutta tuulihatuiksi tämä idea muodostui vasta muutama päivä sitten. Tämä oli ensimmäinen kerta kun koskaan teen itse tuulihattuja mutta onnistui kyllä todella hyvin. Tai ainakin upposivat viimeistä murua myöten ja kehuja tuli ;) Tuulihattutaikina on lainattu Kinuskikissalta mutta täyte on oma.





Tuulihattutaikina (30 kpl):

100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
½ tl leivinjauhetta


Ohje:

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kannattaa valita teräskattila jotta voit vatkata samassa! Kiehauta ja sekoita kunnes voi on sulanut ja nosta pois levyltä. Lisää vehnäjauhot yhdessä erässä ja sekoittele puulastalla kunnes neste on imeytynyt ja syntyy tasainen taikina. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa joka välissä. Viimeisenä lisää leivinjauhe ja vatkaa vielä jonkun aikaa. Pursota tähtityllalla leivinpaperille muutaman sentin levyisiä nökäreitä ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia (riippuen tietysti koosta). HUOM! Älä avaa uunin luukkua kesken paiston, koska tuulihatut lässähtävät helposti! Nämä sitten ihan oikeasti kohoavat ja paljon joten ota se huomioon pursottaessa. Itse yritin tehdä pieniä suupalatuulihattuja joista tulikin sitten lopulta parin suupalan moisia ;) Anna jäähtyä ja valmista täyte. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut osittain auki ja lusikoi jokaiseen hiukan täytettä.




Savuporo-täyte:

1,5 dl Flora Vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
25g savuporo-tuorejuustoa (purkin pohjat ;)
85g kylmäsavuporo-rouhetta
4-5 rkl punasipulirouhetta
3-4 rkl ruohosipulia
ripaus mustapippuria


Ohje:

Hienonna punasipuli ja ruohosipuli niin pieneksi kuin vaan veitsellä saat. Vatkaa ensin Flora Vispi vaahdoksi, lisää mukaan tuorejuustot, (pienemmäksi rouhittu) savupororouhe sekä puna- ja ruohosipulit. Viimeistele halutessasi ripauksella pippuria.




2 kommenttia:

Ole ihana ja jätä kommentti :)