lauantai 6. syyskuuta 2014

Vegaaniset kaakaopannukakut

Päätin kokeilla vaihtelun vuoksi taas täysin uudenlaista pannukakkuohjetta. Normaalit amerikkalaiset on niin nähty, samoin kuin raejuustopannukakut ja rukiisetkin on kokeiltu. Nyt vuorossa oli täysin vegaaniset ja gluteenittomat kaakaopannukakut, joissa kananmuna on korvattu chiansiemenistä tehdyllä vanukkaalla, vehnäjauhot tattarilla ja lehmänmaito mantelimaidolla. Ja arvatkaa mitä? Tuloksena oli aivan täydellisen paksut, ilmavat ja mehevät pannukakut. Siis aivan uskomaton rakenne! Ei uskoisi että näissä ei ole kananmunaa, rasvaa, maitotuotteita eikä gluteiinia. Damn O_o




Aineosat (13 kpl):

6 rkl chiansiemeniä
1,25 dl vettä
3,5 dl tattarijauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
4 rkl tomusokeria
2 kypsää banaania
3,5 dl mantelimaitoa
öljyä paistamiseen

+ mieleisesi lisukkeet; itsellä banaania, vanilja -sekä kahvijogurttia (jogurteissa maitotuotteita!) ja mantelikrokanttia.


Ohje:

Kananmunat korvataan "chiavanukkaalla" eli jos teet pannukakkuja aamulla, niin laita jo mieluusti edellisenä iltana chiansiemenet likoamaan veteen. Ne turpoavat paksuksi vanukkaaksi joka tekee taikinasta ihanan kuohkeaa. Alkaessasi valmistaa pannukakkuja, yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä tomusokeri suuressa kulhossa. Muussaa banaanit ja sekoita ne erillisessä kulhossa mantelimaitoon ja chiaseokseen. Yhdistä ainekset paksuksi taikinaksi. Paista pannukakut blinipannulla tai normaalilla paistinpannulla matalalla lämmöllä (itsellä lämpöä oli 3,5 asteikolla 1-9), kunnes pannukakun pinnalla näkyy kuplia jolloin se on valmis käännettäväksi. Jos pannari meinaa hajota tai taikinaa liikkuu ees taas, ei se ole vielä valmis. Pannukakkujen pitäisi kääntyä melko helposti. Tarjoa heti runsaiden lisukkeiden kera :)




*Vinkki: Blinipannut helpottaa elämää huomattavasti tässä kohti :P


NIINKU AHHH-MAZING!


PS. Mulla oli pientä ongelmaa photobucketin kanssa, jonka takia mun kaikista blogeista hävisi kuvat pariksi päiväksi mutta nyt taas asia kunnossa! :))


6 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvältä!! :P Voiko mantelimaidon korvata jollain, se kun ei passaa mulle... Mies ja poika ovat keliaakikkoja ja itse olen pähkinä/manteli-allergikko, tämä voisi olla meille kiva uusi resepti, jos tuon voi korvata esim.tavallisella maidolla vai vaikuttaakohan koostumukseen kovasti...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) En näe yhtään mitään syytä miksi normaali maito ei toimisi! Eli kokeile ihmeessä, toiminee varmasti hyvin! :)

      Poista
    2. Kerro sitten miten onnistui! :)

      Poista
  2. Näyttää niin hyville nääkin!! Käyn ihan ylikierroksilla tosta kurpitsajutusta :D Tuolla my-taste yhteisössä ei melkein ikinä törmää mihinkään muuhun vegejuttuun :D mä aina sinne niiitä postailen vaan hehe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Hahaha aaw, ihana kuulla! Harvoin törmää täällä Suomessa kehenkään kuka tietäis mistä mie puhun kun hehkutan pumpkin spice -herkkuja :)

      Poista
    2. Ihan totta. Piparkakkumauste ajaa homman aika pitkälle, mutta olen joskus ostanut ihan oikeaa pumpkin spice seosta niin kyllä se oli parempaa :D!

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)