perjantai 19. syyskuuta 2014

Tulinen perjantai-illan mättöchili

Mitä tehdä kun haluaa jotain takuulla hyvää seurasyötävää perjantai-iltaan mutta sisäinen foodie kieltää ajamasta läheiseen kebab-luolaan hakemaan pizzaa about viidettä viikkoa putkeen? Tämä chili on se täydellinen perjantai-illan mättö kun haluat jotain paitsi vaivatonta ja suussasulavaa mutta myös terveellistä. Tietysti kuitenkin perus perjantai-tyyliin ne muuten niin täydelliset ravintoarvot on tasapainotettu tortillasipseillä (jota et muuten vaan yksinkertaisesti voi skipata chilin lisukkeena. Don't you even dare.). Eli eikun kotipöksyjen resorit masun päälle ja syömään ;)




Ainesosat (8 annosta):

2,5 dl kvinoaa (kuivana)
5 dl kanalientä
7 dl vettä
oliiviöljyä (paistamiseen)
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 jalapeñoa (ilman siemeniä)
500g kanaa hienonnettuna
400g kidney-papuja
2 tl tulista chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
2,5 dl salsaa (medium)
1 kg tomaattimurskaa

Lisäksi:

tortillasipsejä
kermaviiliä
tuoretta korianteria


Ohje:

Mittaa suureen kattilaan 5 dl kanalientä, 2,5 vettä sekä huuhdeltu kvinoa. Hauduta kannen alla kunnes neste on imeytynyt ja kvinoa on kypsää. Hienonna sillä aikaa punasipuli, valkosipulit sekä jalapeñot ja kuullota ne öljyssä pannulla. Revi/pilko kana mahdollisimman pieneksi mujuksi kypsennä samassa pannussa. Kun kana on kypsää, lisää sekaan huuhdellut pavut, salsa sekä mausteet ja sekoita. Kaada pannulle vielä  tomaattimurska sekä 4,5 dl vettä, sekoita ja anna hautua hetki. Yhdistä kypsä kvinoa muuhun ruokaan, sekoita huolellisesti ja tarjoa tortillasipsien, kermaviilin sekä korianterin kera.


Ei, et voi skipata lisukkeita. Älä edes yritä, chili vaan yksinkertaisesti täytyy syödä tortillasipsien kanssa. Nimimerkillä asuin vaihtovuoteni ajan newmexicolaisessa perheessa. Trust me. 





Vinkki: Kvinoan tilalla voi käyttää myös muitakin jyviä, esimerkiksi riisiä.
Vinkki: Juustofanit voivat myös lisätä juustoraastetta kuuman chilin päälle.
Vinkki: Lopussa ei tarvitse lisätä kaikkea 4,5 dl vettä jos haluat kiinteämpää chiliä. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti laittamaan kaiken nesteen, tämä on hyvää hiukan "keittomaisempana" patana :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)