perjantai 26. syyskuuta 2014

Pumpkin Spice Pancakes eli kurpitsapannukakut (gluteeniton/vegaaninen)

Tänään 26.9 on "national better breakfast day" ja vaikkei se suomalainen juttu olekaan, ei se estänyt mua olemasta hengessä mukana :D Eli let's talk pancakes! Tässä on jotain mitä mie kaipaan Jenkeistä ihan tolkuttomasti: kurpitsaa! Syksyllä pumpkin spice -flavor ilmestyy kaikkialle;  Starbucksin juomiin, pannukakkuihin, leivonnaisiin.... kaikkialle. And I love it! Kaikki ne perinteiset amerikkalaiset syys- ja talvimaut ovat niin inspiroivia. Toista se on täällä Suomessa jossa mulle tulee vaan ihan hurja turhautuminen suomalaisia ruokalehtiä loppukesästä ja syksyllä lukiessa. Resepteissä toistuvat vain luumut, omena, sienet, marjat ja muut joita en voi sietää leivonnaisissa. Mutta siis jos mennään vihdoin asiaan, tässä on mun mielestä aamiainen parhaimmillaan. En voi sanoin kuvailla kuinka täydellisiä nämä ovat koostumukseltaan! Vihdoinkin opin varmuudella sen salaisuuden, jolla pannukakuista saa takuulla täydellisen muhkeita, pehmeitä ja paksuja kuin mitkäkin ilmatyynyt. Eli kananmunat korvataan chiansiemenistä tehdyllä vanukkaalla, jauhoiksi tattaria ja rasvan saa myös unohtaa. Aivan täydellisiä. Ja hei mie sentään olen syönyt Jenkeissä niitä "oikeita asioita" suhteellisen monesti, eivätkä nämä häviä niille kerrassaan ollenkaan. Päinvastoin.


So, this just happened...



Ainesosat (2 annosta eli 7 paksua pikku pannukakkua): 

4 rkl chiansiemeniä
1 dl + 5 rkl vettä
2,25 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
4 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,25 tl jauhettua muskottipähkinäa
0,25 tl jauhettua inkivääriä
2,25 dl (manteli)maitoa
2 dl kurpitsasosetta
sokeria maun mukaan (laita kuitenkin sen verran etteivät mausteet maistu pistäviltä :)
vanilja-aromia
öljyä paistamiseen

+ lisukkeeksi: vaniljajogurttia, banaania, kanelia ja mantelikrokanttia.


Ohje:

Ensimmäisenä valmista kurpitsasose, mieluusti siis edellisenä päivänä. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa ja keitä pehmeäksi. Anna jäähtyä ja muussaa esimerkiksi haarukalla. Tee tämä seuraavakin vaihe mieluusti jo edellisenä iltana; eli yhdistä pienessä ilmatiiviissä rasiassa chiansiemenet sekä 1 dl vettä, sekoita ja laita jääkaappiin yön yli. Loppuvaiheessa lisää vielä noin 5 rkl vettä ja sekoita hyvin. 




Yhdistä jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, chiavanukas, kurpitsasose, sokeri sekä vanilja-aromi. Yhdistä kulhojen sisällöt ja sekoita hyvin. Paista öljyssä miedolla lämmöllä. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun se on kiinteä ja nousee lastalla helposti. Tarjoa heti lisukkeiden kera :)


PS. Lähipäivinä tulossa todennäköisesti lisää kurpitsaihanuutta johon upottaa yli jäänyt kurpitsasose. Stay tuned ;)


6 kommenttia:

  1. Ihanaa!! Mulla on niin paljon kurpitsaa että sekoan sen kanssa :D Aloitin blogissani kurpitsahaasteenkin, että olisi ihan pakko joka viikko käyttää sitä. Pitää ehdottomasti tehdä näitä. Mä oon kans niin pumpkin spice hullu ettei toista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie kans RA-KAS-TAN kaikkea pumpkin spice -ihanuutta! Jenkeissä asuessa olin ihan sekoamassa kun kaikkialla oli kurpitslatteja, -pannukakkuja, -piiraita ja -kakkuja ja whäääää! ♥ :D Suomi on ihan tylsä ni pitää sit vaan itse tehdä :)

      Käyn ehottomasti kurkkimassa sun blogia! :)

      Poista
  2. Pakko vielä varmistaa, chia siemeniin se 5dl vettä edellisenä iltana? Vai onko tossa sattunut moka ja se tarkoittaa tuota 1dl? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, ei hitto! :D 1 dl edellisenä iltana sen pitäisi olla, kiitos! :D

      Poista
  3. Mä tein näitä aamupalaks. Tattarijauho oli loppu joten laitoin kaurajauhoja ja 1rkl gramjauhoja tuomaan rakennetta. Käytin noihin chia siemeniin sen 1dl + 5rkl vettä, en laittanut ihan viittä :D Hyviä tuli!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että toimi :) Itsekin
      tykkäsin ihan simona näistä! :D Ja joo, fiksu veto. Noinhan sen pitikin mennä :P

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)