keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pehmeät chili-suklaakeksit toffeesydämellä

Nyt osui kieltämättä aika nappiin vaikka itse sanonkin. Kekseistä tuli ihanan "Subway-sitkeitä" ja ah sitä chilin potkaisua! Tumma suklaa ja chili on aiemminkin jo useaan otteeseen todettu toimivaksi pariksi mutta näissä kekseissä yhdistettynä vielä cayennepippuriin ja kaneliin... nam. Taikinapallon sisälle jemmattu pehmeä toffeekarkki tuo sulaessaan vielä ihanan tahmean yllätyksen keksin keskelle. Tein näitä kaveriporukan hengailuiltapäivään mutta jo aamulla koulussa maistatin yhden tälläisen keksin kaverilleni ja hän olisikin sitten halunnut ohjeen heti samantien, jotta olisi voinut leipoa itse näitä jo tänään. Iltapäivällä kehuja ja reseptipyyntöjä sateli lisää joten täältähän tämä sitten tulee :)




Ainesosat (18 kpl):

115g voita (huoneenlämpöisenä ja pehmeänä)
1,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
hippunen suolaa
3 tl kanelia
0,5 tl tulinen chili -jauhetta
0,25 tl cayennepippuria
2 rkl maitoa
150g tummaa suklaata rouhittuna
pehmeitä toffee-täytteisiä suklaakarkkeja

+ chilijauhetta ja kanelia ripotteluun


Ohje:

Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi käsivatkaimella pehmeäksi ja lisää sokerit. Vatkaa kunnes vaaleaa ja kuohkeaa jonka jälkeen sekoita mukaan vielä kananmuna. Siivilöi erilliseen kulhoon kuivat aineet (jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, suola, kaneli, chili ja cayennepippuri) ja vatkaa nämä ensimmäisen kulhon "märkiin aineksiin". Lisää maito ja kääntele lopuksi vielä mukaan pieneksi rouhittu tumma suklaa. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa vähintään 2 tuntia.




Ota kaksi ruokalusikallista taikinaa, paina toffeekaramelli taikinanokareiden väliin ja pyöritä melko kookkaaksi palloksi. Katso että toffeekarkkia ei näy. Ripottele päälle vielä hiukan kanelia ja chilijauhetta. Toista lopulle taikinalle ja jäähdytä palloja vielä tunnin verran jääkaapissa. Lämmitä sillä aikaa uuni 175 asteeseen ja paista jääkaappikylmiä taikinapalloja uunin keskitasolla 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä hyvin ennen siirtämistä. Uunista otettaessa keksit vaikuttavat vielä aivan raaoilta mutta se on tarkoituskin, älä missään tapauksessa ylipaista!




Vinkki: Keksit kannattaa tuhota jo heti leipomispäivänä (ei ole ongelma).
Vinkki: Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Vinkki: Älä paista kypsiksi, keksit kovettuvat jäähtyessään ja niiden on tarkoituskin jäädä sitkeiksi!


2 kommenttia:

  1. Mun pitää ehdottomasti testata näitä joku päivä Havuun! Tosin tällä mun viimeaikaisella keksimenestyksellä en usko, että niistä ihan noin hyvännäkösiä tulis :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa testaa! :)

      Haha älä nyt viitti, kyl mie oisin ne sunkin omat tuhonnut ihan silmänräpäyksessä! :D

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)