maanantai 25. elokuuta 2014

Mausteiset kana-empanadat marinarakastikkeella

Muistan tehneeni yksinkertaisia (ja ei-todellakaan-autenttisia) versioita latinalaisissa maissa suosituista empanadoista, eli täytetyistä piiraista, joskus suunnilleen seitsemännellä luokalla kotitalousopettajani ohjeella. Olen melkeinpä siitä asti miettinyt että pitäisi tehdä uudelleen mutta nyt vasta suunnilleen seitsemän vuotta myöhemmin sain aikaiseksi kaivaa netin syövereistä uudenlaisen ohjeen. Empanadat voidaan sekä paistaa unnissa että uppopaistaa, mutta tämä ohje on uuniin. Täyte ja kastike on omia :)





Ainesosat:


Empanadat (6 kpl):

7 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
5+ rkl vettä
150g voita
1 kananmuna


Täyte:

1 iso punainen paprika
1 vihreä chili
2 keltasipulia
800g maustamatonta kanaa
paprikajauhetta (reilusti!)
juustokuminaa
cayennepippuria
chilijauhetta
suolaa


Kastike:

1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
2 tl kuivattua oreganoa
1,5 tl valkosipulijauhetta
1 rkl sokeria
suolaa
valkopippuria


Ohje:

Tee ensin taikina. Sekoita yleiskoneessa ensin kananmuna, 5 rkl vettä, suola ja kylmä paloiteltu voi. Lisää vähitellen jauhot. Seos on tässä kohtaa vaan kunnon murua. Lisää vähän kerrallaan vettä kunnes saat muotoiltua taikinasta pallon mutta älä tee siitä liian märkää. Aseta taikina kylmään vähintään 30 minuutiksi. Tee sillä aikaa täyte.




Kuutioi punainen paprika, vihreä chili sekä sipulit ja kuullota öljyssä pannulla. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Mausta hyvin, kypsennä ja jäähdytä esim. vesihauteessa. Kauli kylmä taikina erittäin ohueksi levyksi (kannattaa tehdä osissa, taikina on hankala työstää!) ja leikkaa siitä ympyröitä esimerkiksi lautasta muottina käyttäen. Laita pari ruokalusikallista täytettä piiraaseen ja sulje reuna huolellisesti. Aseta täytetyt piiraat kylmään noin 30 minuutiksi. Lämmitä sillä aikaa uuni 200 asteeseen ja tee kastike sekoittamalla aineet yhteen. Lämmitä kastiketta halutessasi ja tarjoa pienestä kulhosta. Paista jääkaappikylmiä empanadoja noin 30 minuuttia tai kunnes ne saavat hiukan väriä. 




Vinkki: kauli taikina oikeasti ohueksi!
Vinkki: paistoaika riippuu piiraiden koosta ja taikinan paksuudesta.
Vinkki: kastike oli hyvää hiukan lämmitettynä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)