keskiviikko 13. elokuuta 2014

Chia-suklaavanukas

Ihan ensiksi täytyy sanoa että on aivan kamalaa kuinka hiljaista mun keittiörintamalla on ollut tässä loppukesästä! Vuorotyö ravintolassa vei paljon aikaa, kesällä tuli aika paljon grillailtua samoja juttuja ja aina kun yhtään oli vapaata niin juoksentelin pitkin Suomea moikkaamassa muualla asuvia kavereita. Kokkaappas siinä sitten :D Olen mie tietyst muutaman kerran jotain tehnyt mutta ne ovat joko jo esiintyneet täällä blogissa tai sitten ei ole oikein blogikelpoista (AKA täydellistä) tulosta tullut mutta nyt päätin postata tämän illan pienen makean kokeilun. Näin Naturally Meghan -blogissa chia-suklaavanukkaan ohjeen jonka yhdistin jääkaapissani lymynneeseen vanilja-Skyriin. Tosin tuo "vanukas" varmasti jakaa koostumukseltaan mielipiteitä, aika sellasia liukkaita pikku pulperoita meinaan noista chiansiemenistä tulee mutta onpahan ainakin testattu :D




Ainesosat (1:lle):

2,25 dl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
sokeria maun mukaan
3 rkl chiansiemeniä

+ 1 prk (170g) Vanilja Skyriä (/muuta rahkaa tms.)


Ohje:

Sekoita kaikki ainekset (ei Skyriä!) huolellisesti suljettavaan astiaan. Aseta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi mutta käy jossain kohti alkuvaiheessa sekoittamassa seosta pikaisesti. Vanukas on valmis kun chiansiemenet ovat imeneet melkein kaiken nesteen ja seos on paksua. Vanukas säilyy jääkaapissa 3-4 päivää. Ennen tarjoamista yhdistä vanukas Skyrin kanssa :)



2 kommenttia:

  1. Nam, tämä näyttää aivan taivaalliselta! Chiavanukkaita olen kokeillut joskus, mutta tämä näyttää paljon paremmalta kun mun viritykset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täytyy kyllä sanoa että aikas kummallinen koostumus oli eikä ehkä ihan mun ykkösvälipalavalinta mutta tulipas testattua :D

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)