sunnuntai 24. elokuuta 2014

Banoffee cupcakes

Nämä cupcaket vein mukanani kaverin synttärijuhliin/illanistujaisiin ja ilmeisesti tekivät kauppansa, ainakin olivat kuulemma kovasti synttärisankarin mieleen :) Näin ohjeen Banoffee cupcakeihin taannoin Aatun Apajilla -blogissa ja tiesin että tätä on kokeiltava, tosin tuplasin ohjeen ja tein pieniä muutoksia. Itse olin ainakin ihan tyytyväinen vaikka ulkomuoto ja muutenkin koostumus ehti hiukan kärsiä päivän tohinassa. Eipä tällä makuyhdistelmällä (kinuskia, banaania, suklaahippuja, cappuccinoa...) voi kovin pahasti metsään mennä vaikkakin kyllä silti tämä "oikea" Banoffee on mun omista tuotoksistani yksi kaikkien aikojen ehdotomia suosikkejani!




Ainesosat (17 kpl):

Muffinssit:

4 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
150g sulatettua voita
4 banaania
150g tummaa suklaata rouhittuna


Kuorrutus:

1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
1,5 rkl vaniljasokeria
1,5 rkl cappuccinojauhetta
0,5 prk (200g) karamelisoitua kondensoitua maitoa (ostin valmiina)
tummaa kaakaojauhetta
2-3 banaania


Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa yhteen jauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa munasokeri-vaahtoon. Sulata voi ja sekoita mukaan. Paloittele banaanit pieniksi, rouhi suklaa ja kääntele lopuksi nuolijalla taikinaan. Annostele muffinssivuokiin ja paista 190 asteessa noin 17-18 minuuttia tai kunnes kypsiä (kokeile tikulla). Anna jäähtyä.




Kaiverra/painele muffinssien keskelle kolo pienellä lusikalla ja laita koloihin teelusikallinen kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Yhdistä Flora Vispi, cappuccinojauhe sekä vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lusikoi kermavaahto muffinssien päälle, koristele banaaniviipaleilla ja viimeistele tummalla kaakaojauheella. 




Ah, se tahmea kinuskisisus *_*


8 kommenttia:

  1. Todella ihanan näköisiä! Nam! ♥
    Ja onpa sulla upea uusi banneri blogissa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kieltämättä upposivat aika hyvin synttäriväkeen ;)

      Poista
  2. Ooh these look delightful. I haven't ever tried to make banoffee cake before, I think now is the time!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Peggy! :) Oh my, now is definitely the time! It is ahhh-mazing!! I never would've believed something so simple could be so yummy. And that sticky and sweet caramel filling... *drooling*.

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)