tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tomaattikvinoa

Ollaan tässä viimeiset kolme päivää oltu landeilemassa mökillä ja tein tätä tomaattista kvinoaa yhtenä päivänä grillattujen pippurimarinoitujen kanavartaiden seuraksi ja toimi! :) Inspiroiduin tästä Appelsiineja ja hunajaa -blogin ohjeesta ja tein hiukan omaan makuuni varioidun mökkiversion siitä. Suosittelen ehdottomasti grillattua kanaa ja taco-dippiä tämän kanssa. Ihana yhdistelmä!




Tomaattikvinoa (4 annosta):

Ainesosat:

Tippa öljyä/voita
4 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
3 tl paprikajauhetta
3 tl sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan
2 dl kvinoaa
1,75 dl vettä

+ tuoretta korianteria


Ohje:

Liota kvinoaa halutessasi n. 10 minuuttia ja huuhtele sen jälkeen huolellisesti. Kuutioi tomaatit mahdollisimman pieneksi (alkuperäinen ohje kehottaa murskaamaan monitoimikoneella mutta minähän siis toki laitoin elektroniikkavempeleet hurisemaan kesämökillä ;) sekä hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy/voi kattilassa ja lisää tomaattimurska sekä valkosipuliMausta ja keittele seosta kymmenisen minuuttia jonka jälkeen lisää kvinoa ja vesi. Anna porista miedolla/keskilämmöllä kunnes melkein kaikki neste on imeytynyt ja kvinoa on kiinteää muttei kuivaa. Tarkista maku ja tarjoa korianterin kera.





Vinkki: Jonkinlaista dippiä/ruokajogurttia/kastiketta suosittelen vaikka kvinoa jääkin kosteaksi. Itse käyttämäni tacodippi sopi maultaan erityisen hyvin kvinoan tomaattisuuteen ja kermaviili oli juuri sopivan paksua :)

2 kommenttia:

  1. Kiva versio sinulla täällä ja kiva kuulla,että ohjeestani oli hyötyä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Heti kun törmäsin tuohon sun omaan reseptiin niin tiesin että ihan pakko kokeilla! Yksinkertaisuudessaan niin toimiva :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)