perjantai 4. heinäkuuta 2014

Suklainen "Stars and Stripes" -marjaunelma

4th of July. Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä, se päivä jolloin perheet ja ystävät kokoontuvat sankoin joukoin takapihojen grillibileisiin. Valitettavasti tänä vuonna en vielä voinut palata Las Vegasiin perhettä ja kavereita moikkaamaan mutta hengessä ollaan täälläkin 4th of July'ta juhlien! ;) Elikkä syötiin pulled pork -burgereita kaakaoisella olut-tomaattikastikkeella liehuvan jenkkilipun alla (kirjaimellisesti) ja tietysti jälkiruoankin piti olla jotain teemaan sopivaa. Teinpä siis Stars and Stripes -kakun  (haloo, obvious!) kostealla suklaakakkupohjalla, kevyenraikkaalla mustikka-vaniljatäytteellä ja koristelun hoiti pehmeä marenki sekä tuoreet marjat. Täydellinen tasapaino, kakkupohja oli niin tiivis ja kostea että ihanan ilmavat ja kevyet täytteet/kuorrutteet olivat ihan loistava nappivalinta. Tykkäsin kovasti myös marjojen ja suklaan yhdistelmästä. Yleensä en pidä mansikkakakuista enkä mistään marjaisista/hedelmäisistä leivonnaisista (siis en yhtään!) mutta suklaakakulla... oh yeah. Suklaakakkupohjan ohjeen nappasin Pullahiireltä!





Ainesosat: 

Kakkupohja:

4 1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl ruokasooda
2 kananmunaa
400 g kermaviiliä
150 g voita
1 1/2 dl kahvia

+ vadelmamehua kostutukseen



Väliin:

1 prk (170g) mustikka Skyr
0,5 prk (eli n. 1,25 dl) Flora Vanillaa
n. 0,5 (pakaste) mustikoita
loraus vadelmamehutiivistettä


Koristelu:

4 valkuaista
2 dl sokeria
n. 1 l mansikoita
n. 0,25 l mustikoita




Ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineest keskenään kulhossa. Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja kermaviili ja lisää sula ja hiukan jäähtynyt voi. Kaada kosteat aineet kuivien joukkoon. Lisää vielä kuuma kahvi ja sekoita hyvin. Kaada taikina suorakulmaiseen säädettävään vuokaan ja paista n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.




Kakun ollessa jäähtynyt leikkaa se kahteen kerrokseen ja kostuta vadelmamehulla. Vaahdota vaniljakastike ja lisää Skyr, mustikat ja mehutiiviste. Vatkaa vielä hyvin sekaisin. Lusikoi seos pohjan päälle ja nosta toinen kerros kanneksi.




Marenkia varten vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä hiukan. Levitä ensin tasainen kerros vaahtoa koko kakun päälle. Asettele mansikat ja mustikat jenkkilipun kuosiin ja pursottele tähtityllalla loppu marenki valkoisiin väleihin.




Ihan uskomatonta että mikään marjainen kakku voisi maistua näin taivaalliselta! Heti kun olin saanut palani syötyä niin hain ihan suoraan toisen. Jep, niin hyvää.




4 kommenttia:

  1. Ihanat teemajuhlat teillä! :) Kakku on tosi herkullisen kuuloinen ja aivan upean näkönen. Sun blogi on kyllä yks mun suosikkiblogeista, ikinä et petä ;) -anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana! <3 Sie just niin made my day :)

      Oli kyllä tosi onnistunut kakku, ainoa oikeasti herkullinen marjakakku mun mielestä ;)

      Tällä hetkellä itseasiassa grilli pöhisee täällä landella ja huurteinen piña colada hyppysissä mutta ensi viikolla taas uusia juttuja tiedossa! ;)

      Poista
  2. Toi on kyllä ihan paras kesäinen kakku! ;)

    VastaaPoista

Ole ihana ja jätä kommentti :)