perjantai 11. heinäkuuta 2014

Soijarieskat wasabi-savulohitahnalla

Innostuin tästä resepti-ideasta aivan välittömästi kun tämän näin jossain vanhassa Glorian Ruoka & Viini -lehdessä: suomalais-japanilaista fuusioruokaa ilman sen suurempia voimisteluja. Perisuomalaiset ohrarieskat saavat uutta luonnetta soijakastikkeesta ja savulohitahnaa maustaa wasabi. Hokkaido meets härmä indeed, kuten reseptissäkin sanottiin. Kyllä nyt mun amerikkalainen sushikokki-hostisä/veli olisi ylpeä :)) Muuttelin aineiden määriä melkoisesti koska alkuperäisissä ei ollut ihan suoraansanottuna mitään järkeä. Esimerkiksi mitenhän ihmeessä muka täysin vetelästä lirutaikinasta saisi kaulittua 3 mm:n levyn? Hmmm... Useat ainesosat ja erityisesti maustemäärät meni minulla aivan uusiksi. Ja hyvä tuli ;)


Aika täydellinen aamiainen auringonpaisteessa päivän Hesaria selaillen :)

Soijarieskat:

Ainesosat (13 suurehkoa rieskaa):

1 l piimää
30g tuorehiivaa
6 dl tattarijauhoja
6 dl hiivaleipäjauhoja
6 ohrajauhoja
3 rkl soijakastiketta
voita/levitettä voiteluun

+ jauhoja kaulimiseen


Ohje:

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva piimään. Sekoita mukaan soijakastike sekä jauhot. Alkuperäinen jauhomäärä oli aivan onnettoman pieni joten lisäsin niitä tähän reseptiin. Tämän pitäisi olla lähemmäs totuutta mutta lisää jauhoja kunnes taikina on tarpeeksi kiinteää kaulittavaksi. Vaivaa vain sen verran kuin on tarpeen jotta jauhot ovat hyvin sekoittuneet. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä muutamassa erässä noin 3 millin levyksi ja ota muotilla (itse käytin pientä lautasta muottina) n. 15 cm pyörylöitä. Pistele rieskat haarukalla ja kohota vartin verran. Laita uuni lämpenemään 300 asteeseen ja aseta tyhjät uunipellit uuniin kuumennuksen ajaksi.  Tee tällä välin savulohitahna. Paista rieskoja noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Voitele rieskat heti uunista tultua ja tarjoa lämpimänä savulohitahnan kanssa.



Wasabi-savulohitahna:


Ainesosat:

225g lämminsavulohta (ruodotonta)
150g kermaviiliä
1,5 tl wasabitahnaa
3 tl soijakastiketta
ripaus mustapippuria
hyppysellinen hienonnettua kevätsipulia


Ohje:

Murenna savulohi kulhoon ja lisää loput aineet. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.


 

NAM! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)