torstai 10. heinäkuuta 2014

Punainen linssicurry

Tällä kertaa mentiin intialaisilla viboilla punaisen currytahnan, garam masalan ja linssien merkeissä. Ensimmäistä kertaa itseasiassa käytin linssejä ruoanlaitossa ja kieltämättä ihan maukasta tuli asianmukaisesti maustettuna. Linssien kypsennyksessä tosin vahingossa sähelsin ja tuli melkoista muhennosta mutta maku hyvä :D





Ainesosat:

3 dl punaisia kuivattuja linssejä
rypsiöljyä
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl garam masalaa
2,5 curryjauhetta
0,5 tl kurkumaa
2 rkl sokeria
1,5 tl inkiväärimurskaa
ripaus cayennepippuria
500g paseerattua tomaattia
2 tomaattia murskattuna
1 prk (70g) tomaattipyrettä
1,25dl kookosmaitoa

+ riisiä ja korianteria


Ohje:

Kypsennä linssit ohjeiden mukaisesti. Lämmitä loraus öljyä suurella paistinpannulla ja kuullota hienonnetut sipuli ja valkosipulit. Lisää mausteet (currytahna, garam masala, curryjauhe, kurkuma, sokeri, inkiväärimurska ja cayennepippuri) paistinpannulle ja sekoita. Murskaa tomaatit tehosekoittimessa ja kaada tomaatit, paseerattu tomaatti sekä tomaattipyre pannulle. Anna poreilla hetken. Lisää vielä linssit sekä kookosmaito ja anna hautua pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa riisin ja korianterin kera.



4 kommenttia:

  1. Melkein samanlaista mitä teen itse aina silloin tällöin. Oli varmasti yhtä hyvää kuin miltä näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä joo melko onnistunutta :) Jossain vaiheessa mulla oli hurja "soijaa ja hoisinia kaikkeen mitä teen" -vaihe mutta nyt taas kiinnostaa curryiset ja intialaistyyliset ruoat. Niin se menee kausissa :D

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)