lauantai 5. heinäkuuta 2014

Pulled pork -burgerit kaakaoisella olut-tomaattikastikkeella

Meillä oli jo pitkään ollut suunnitelmana että 4th of Julyn kunniaksi syödään ja juhlitaan asianmukaisesti mutta lopullinen menu hioutui ihan vasta tällä viikolla. Päätimme tehdä burgereita ja halusin normaalin jauhelihapihvin sijasta pulled porkia, koska en vaan ymmärtänyt sitä sen ympärillä vellovaa hillitöntä hypeä ja halusin antaa sille uuden mahdollisuuden. Söin pulled pork hamppareita jo vuonna 2011 Jenkeissä ymmärtämättä tietysti ollenkaan mikä haloo kaiken revityn lihan ympärille tulisi myöhemmin muodostumaan. Mun mielestä se oli ihan ok hyvää silloin, muttei mitään sen kummempaa. Pehmeää ja mehevää lihaa mutta en vaan ole käsittänyt sitä kaikkialla viimeaikoina esiintynyttä ylistystä. Koin siis että mun pitäisi kokeilla uudestaan jospa mun näkökanta siitä laajenisi...




... ja tuomio on että revitty liha hamppareissa on ihanan tervetullutta vaihtelua tavalliselle burgeripihville ja asianmukaisilla BBQ-kastikkeilla hyvääkin vielä, mutta onko kaiken sen haloon ja palvomisen arvoista? Ei ole, to be completely honest. Se tuoksu mikä uunista leijaili oli kyllä kieltämättä aivan kertakaikkisen huumaava. Se toi niin elävästi mieleen Famous Dave's BBQ -ravintolan, jossa syöpöttelimme kerran tien päällä ollessamme jossakin päin Kaliforniaa.





Halusin vielä jotain uutta ja erilaista twistiä näihin burgereihin, joten testasin Maistuis Varmaan Sullekin -blogista löytämääni tomaattipohjaista olut-kaakaokastiketta. Kuulostaa ehkä kummalliselta yhdistelmältä mutta kyllä muuten toimi hampparikastikkeena! :)



Ainesosat:

hampurilaissämpylöitä (käytin valmiita)
ketsuppia
rapeaa salaattia
1 pkt HK:n pulled pork-aineksia paketin ohjeiden mukaan valmistettuna
cheddar-juustoviipaleita
kastiketta (ohje alla)


Kaakaoinen olut-tomaattikastike:

Aineosat:

oliiviöljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
2 dl olutta  (käytin Koffia)
500 g tomaattimurskaa
3 rkl sokeria
3 rkl worcestershire-kastiketta
2 rkl balsamicoa
2 rkl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
ripaus kuivattua meiramia
ripaus kuivattua timjamia
ripaus cayennepippuria
suolaa


Ohje:

Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili (siemenet poistettuna) ja kuullota niitä paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyre ja olut, keitä hetkinen. Seuraavaksi sekoita mukaan tomaattimurska ja kiehauta. Lisää loput aineet ja keitä kasaan melko kovalla lämmöllä, noin 20 min. Tarkista maku ja lisää tarpeen tullen mausteita.




Kasaa burgerit paahtamalla sämpylöitä ensin kevyesti uunissa. Sipaise ensimmäisenä ketsuppia pohjan päälle ja lado perään seuraavaksi salaatti, liha, kastike sekä lopuksi vielä cheddar-viipale. Laita kansi päälle ja lämmitä uunissa kunnes juusto on sulanut. 





Vinkki: Tarjoa ranskalaisten, maissin ja coleslaw'n kera!
Vinkki: Ranskalaisten maustesuola toimii myös aika kivasti ;)



4 kommenttia:

  1. Pulled pork on jotain aivan taivaallista! En varmasti tiedä paljon mitään parempaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis onhan se pehmeää ja meheväå mutten siltikään ymmärrä että miksi kohu on kuin sähkövalo olisi keksitty uudestaan :D Vaikka kuin olen henkeen ja vereen lihansyöjä niin siltikään en vaan oikein tajua, hahaha! Mutta meitä on joka junaan :)

      Poista
  2. Hieno kuulla, että kastikkeen makuyhdistelmä toimi.:) Oikein herkullisen näköinen ateria muutenkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimi ehdottomasti, oli kyllä kaikkien mieleen! Ja kiitos, ihana kuulla :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)