keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kaurainen chia-raakapuuro mango-banaanipyreellä

Tässä kerkesikin olla jo yli viikon tauko kun viimeksi olen tehnyt keittiössä yhtään mitään. Siis ihan oikeasti mitään. Tähän väliin on mahtunut pääkaupunkiseudulla riehumista, työntekoa ja aivan hävyttömästi liikaa roskaruokaa. Nyt siis korkea aika palata keittiöön ennen kun ihan muutun itsekin tuplajuustopizzaksi tai kebabiksi :D Kaiken viimeviikon ahmatteilun jälkeen teki suorastaan mieli jotain terveellistä ja päätin tehdä vähän erilaista aamiaista vaihteeksi. Rakastan mun aamupuuroja mutta tällä kertaa kokkausvieroitusoireiden kourissa syntyi vähän tälläinen hifistelyversio, jossa kaurahiutaleita ei kuumenneta ollenkaan vaan liotetaan mantelijuomassa yhdessä chia-siementen kanssa ja annetaan olla yön yli jääkaapissa. Yhdistettynä mangon (AKA mun suuren rakkauden) ja banaanin makeuteen ja raikkauteen aika täydellinen aloitus päivälle. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös chia-siemeniä, joista olen lukenut niin paljon vakuuttavaa tekstiä että pakkohan niitä oli itsekin testata. Niissä kun on suuri määrä kuitua, magnesiumia, omega-3 rasvahappoja, fosforia, vitamiineja, proteiinia, kalsiumia, antioksidantteja... ja lista vaan jatkuu. Chia-siementen pitäisi myös alentaa kolesterolia. Ihan vakuuttavaa vaikken mikään vannoutunut ituhippi olekaan ;) Tätä reseptiä (alkuperäisenä täältä!) varioin varmasti vielä usein, oli niin hyvää ja suorastaan häkellyttävän täyttävää! Jopa minä joka voisin aina aamuisin syödä vaikka norsun, tulin jo tästä ihan täyteen.





Aineosat (3 annosta):

Mangopyree: 

1,5 mangoa
2 banaania
loraus Alpro Soya Original -mantelijuomaa

Kaurasekoitus:

2,5 dl kaurahiutaleita
5 rkl chia-siemeniä
2 dl Alpro Soya Original -mantelijuomaa
1,5 rkl hunajaa/vaaleaa siirappia
1 banaani


Ohje:

Surauta ensin mango-banaanipyre tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa. Sekoita erillisessä kulhossa kaurahiutaleet, chia-siemenet, matelijuoma ja hunaja. Muussaa vielä haarukalla joukkoon banaani ja sekoita hyvin. Jaa ensin kolmen suuren lasin pohjalle noin puolet mango-banaanisoseesta. Lusikoi seuraavaksi kauraseos tasan kolmeen lasiin ja kaada vielä loput mango-banaanisoseesta laseihin. Aseta jääkaappiin yöksi ja nauti aamulla.




Mmmmmmmhhh! Kyllä muuten tämä kylmä ihanuus maistui kuumana aamuna terassilla auringonpaisteessa hesaria selaten ;) Ihan kuin supertäyttävää jälkkäriä olisi syönyt aamiaiseksi, mie tykkään! Paitsi mun isän eka kommentti: "missä liha?", haha :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)