maanantai 23. kesäkuuta 2014

Terveelliset kaura-banaanimuffinit (gluteeniton)

Näin tämän banaani-kauramuffiniohjeen (tai no, melkein samanlaisen) Pinch of Yumissa muutama päivä sitten ja siitä sekunnista lähtien ainoa asia mikä on mun silmissä vilkkunut, on banaanileivonnaiset. Siitä onkin meinaan jo aikaa kun olen viimeksi niitä tehnyt. Yleensä en tykkää syödä makeita leivonnaisia aamulla, ei se amerikkalaisten into syödä sokerisia juttuja aamupalaksi koskaan oikein napannut. Paitsi pannukakut poikkeuksena tietysti! ;) Nämä muffarit kuitenkin näyttivät niin houkuttelevilta eikä näihin lisäksi tule yhtään lisättyä sokeriakaan (paitsi hippunen hunajaa/vaahterasiirapiia halutessaan), käytännössä muutenkin pelkkää kauraa ja banaania. Tämähän on siis vähän kun mun lemppari-arkiaamiainen eli kaurapuuro kanelilla, sokerilla ja viipaloidulla banaanilla, mutta vaan söpössä kuvioidussa paperivuoassa, eikö? Ihailtavaa itsepetosta ainakin jos ei muuta... :D Mutta anyways, satuin olemaan hereillä yöllä kun koko muu talo nukkuu niin mikäs parempaa ajanvietettä kun kaivaa kulhot ja patakintaat esiin klo 3:30 ja leipasta pienet aamuyllätykset muulle perheelle :)




Ainesosat (9 muffinia):

Muffinit:

4 banaania
vajaa 2 dl kauraleseitä
vajaa 0,75 dl jauhoja valinnan mukaan, esim. sämpyläjauhoja (itse käytin gluteenittomia)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1,25 dl maitoa
0,5 dl rahkaa/turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
5 rkl sulatettua voita
2 rkl hunajaa/vaahterasiirappia

Päälle:

0,75 dl kaurahiutaleita
1 rkl sulatettua voita
1 rkl vaahterasiirappia


Ohje:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi banaanit ja asettele ne öljytylle foliolle leivinpellille. Paahda uunissa noin 10 minuuttia kääntäen välissä toisin päin. Muussaa pehmenneet ja hieman väriä saaneet banaanit haarukalla. Yhdistä suuressa kulhossa kuivat aineet (kauraleseet, jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja muskottipähkinä). Sekoita erillisessä kulhossa maito, rahka/jogurtti, kananmunat voi sekä siirappi/hunaja. Kääntele nopeasti jälkimmäisen kulhon sisältö kuiviin aineisiin, sekoita vain kunnes juuri ja juuri sekoittuneet. Viimeisenä kääntele nopeasti nuolijalla banaanimuhennos taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Päällystä varten sekoita kaurahiutaleet, sulatettu voi sekä siirappi ja annostele muffinien päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.




Meinasi jo tulla pieniä mutkia matkaan kun esimerkiksi avaamaton turkkilainen jogurtti jonka parasta ennen -päivään oli vielä aikaa, olikin muuttunut hassun siniseksi. Kävin siis ryöstämässä äitini rasvattomia maustamattomia rahkoja ja hyvin näyttivät leivonnassa toimivat joten eipä siinä mitään :D Harvoinpa sitä leivonnassa/ruoanlaitossa ei jotain korvaavaa ainesosaa löytyisi :)




Tykkäsin kyllä kovasti lopputuloksesta! Tietenkään nämä eivät mene samaan kategoriaan sokeristen ja täyteläisten jälkkäricupcakejen kanssa mutta ei pidäkään! Eli sokerin puute tietysti maistuu mutta mun mielestä näin semiterveelliseksi aamupalatarjottavaksi banaani tuo kivan makeuden jo itsessään. No okei, mie olen sen luokan sokerihiiri että mutustelin mun muffaria toosi makean chai laten kera että balance balance ;) Nämä olivat myös oikeasti tosi täyttäviä! Ihan eri kategoriaa kun ne vehnäsokeripullamuffinsit jotka voi suunnilleen sisäänhengittää ja tuntuu kun mitään ei olisi syönytkään. Nämä kaurapommit pitää nälkää! En osaa syödä aamiaista, niin kuin en mitään muutakaan ateriaa, ilman jotain makeaa lopuksi (toivottoman perso makealle, tiedetään) esimerkiksi jogurttia, mehukeittoa tai hedelmiä, joten tälläinen banaani-kauramuffinssihan on oikein näppärä pupeltaa jonkun voileivän kaverina. Etenkin makean ja kuuman juoman kanssa, hehheh... Vielä söpöön vuokaan leivottuna tekee aamusta kummasti vähän erityisemmän ;)



Nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)