tiistai 10. kesäkuuta 2014

Red Velvet Cookie Cake (gluteeniton)

Nyt tulee ehkä epäesteettisin leipomus jonka olen eläessäni tehnyt (pahoittelut siitä) ja mutta eipä sillä liene väliä koska maku oli oikein kohdallaan ja käytiin perheen kesken tämän herkkupalan kimppuun lähes välittömästi. Mun muualla asuva isosisko aina valittelee kuinka hänkin haluaisi olla maistelemassa mun tuotoksia ja nyt toivoi mun tekevän jotain red velvetiin vivahtavaa. Halusin tehdä jotain yksinkertaista, nopeaa ja jotain mitä en ole koskaan tehnyt aiemmin; siis cookie cake! Tuloksena jättikokoinen ja paksu sisältä pehmeä suklaakeksi, tarjoiltuna kuumana (siis kuumana as in pehmeä keskusta valuu lautaselle -kuumana ;) ja vaniljajäätelön kera. Taltutti jälkkärihimon hetkeksi, heheh. Mun piti ensin koristella tämä pursotuksilla mutta laiskuus iski joten kovin jäi vaatimattoman näköiseksi, annettakoon se mulle anteeksi tällä kertaa. Makuahan se ei siis haitannut! :D Itseä kyllä kieltämättä vähän häiritsee tuo viimeistelemättömyys mutta enköhän mä pääse sen yli, hahahah! Keksikakku on oiva ratkaisu kun haluaa jotain makeaa nenun eteen ja äkkiä, aineet vaan sekaisin ja uuniin.


Jättäkää cookie cake keskeltä pehmeäksi jotta kuumennettaessa se suorastaan valuu keskeltä, ahh!


Aineosat:

115g pehmeää voita
1 dl sokeria
0,75 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna + 1 keltuainen
punaista elintarvikeväriä
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja!)
3,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl maissitärkkelystä
100g valkosuklaata rouhittuna


Ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Aseta 22cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä reunat. Sekoita yleiskoneessa (tai vatkaimella) pehmeä voi sekä sokerit vaaleaksi pehmeäksi seokseksi. Seuraavaksi lisää mukaan kananmuna + ekstrakeltuainen ja elintarvikeväri, vatkaa hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, kaakaojauhe, suola, leivinjauhe sekä maissitärkkelys. Sekoita parissa erässä mukaan taikinaan. Viimeisenä kääntele lastalla mukaan rouhittu valkosuklaa. Voit haluessasi säästää vähän pinnalle ripoteltavaksi. Lusikoi taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 24 minuuttia. Keksikakun ei ole tarkoituskaan olla kova eikä rapea joten ota mieluummin pois liian aikaisin kuin liian myöhään. Keksi on valmis otettavaksi pois uunista kun se on vielä pehmeä, se kovettyy/kiinteytyy  vielä jäähtyessään!


Kaikessa yksinkertaisuudessaan



TÄRKEÄÄ: TARJOA KUUMANA (MIKROSSA 30s) JA VANILJAJÄÄTELÖN KERA!


Vinkki: Jos unohdat/et voi ottaa kananmunia ja voita lämpenemään ajoissa, liota kananmunia n. 10 min lämpimässä vedessä ja pehmennä voita mikrossa sulatusteholla n. 15s




Uskokaa tai älkää, ei ollut yhtään liian öklön makeaa :D


OLE HYVÄ, EMPPU :))

11 kommenttia:

  1. Oijoi nam kun näyttää hyvältä! Etenkin toi kuva missä on myös jäätelöä. Just ihanan näköinen koostumus tässä herkussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :))

      Vaikka ulkonäkö onkin vähän traktorin alle jääneen näköinen (kauniisti ilmaistuna) niin hyvää oli kyllä, haha! Namnam ;)

      Poista
  2. Nammmm :) Vitsit kun mieki tekisin mielelläni näitä kakkuja mut kun ei olla mun miehenkaa niin herkkusuita et syötäis niitä niin paljon.. Voin kuolata näitä täältä sun blogista :) Ootko sie gluteeniton vaiko perheenjäsenistä joku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ;) No meillä on neljän hengen (sokeripossu)perhe ja sit aina tilanteen salliessa syötän sukulaisille ja kavereille niin sen takia voin sit leipoa, hehheh :D Tosin ehkä vois vähän rajoittaa taas kun tässä viimeaikoina on tullut aika paljon leivottua ... tehdä taas vaikka suolaisia juttuja enemmän :)

      Mun isosisko on gluteeniton mutta hän ei asu enää kotona eikä edes samassa kaupungissa, joten yleensä teen ihan normaaleja viljaleipomuksia, me muut kun mennään ihan normiruokavaliolla :) Tosin nyt koulujen kesälomalla hän on kotona täällä Kotkassa töiden takia, joten tässä kesällä tulee aika paljon sit gluteenittomiakin juttuja tehtyä :)

      Poista
  3. Voiko tällä ohjeella tehdä ihan normi keksejä? :D Vai pitääkö tehdä tuo yksi jätti että onnistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööö... kokeile ja tule kertomaan! :D Luulisin että kyllä varmasti voi, normaalia keksitaikinaahan tämä on. En tosin mene vannomaan että miten taikina käyttäytyy koska en ole itse kokeillut :)

      Poista
    2. Huomenna meen ostamaan pastaväriä, kun tuo dr. oetkerin väri teki mun edellisestä "red velvet"-keksitaikinasta suklaajauheen kera niin epämäärästä, että valmiit keksit näytti veriletuilta. xD

      Ja toisella kierroksella ilman kaakaojauhetta dr. oetker värjäs mun keksit hyyyvin epämääräsiksi, näyttivät lähinnä raa'alta lihalta sillä värillä. :'D

      Ja sitä väriä kului...

      Poista
    3. Hahhahhah, on se leipominen joskus hauskaa! :DD Itsekin olen joskus "päässyt" ihan mielenkiintoisiin tuloksiin erilaisilla elintarvikeväreillä. On jäänyt joku tosi onnistunut menneisyyden kokeilu mieleen kun just Dr. Oetkerin nestemäistä väriä käytin, mutta ei se mitään tarpeeksi värjännyt ja taikina vaan vettyi liikaa. Ei sitä ihan aina mene putkeen :P

      Mutta hei kerro sit ihmeessä että jos nyt oli parempaa menestystä! :)

      Poista
    4. Joo, tosiaan vettyi liikaa. :D Normi keksitaikinalla tulee ihanan muhkeita keksejä ja nää oli sellasia hehtaarilautasia et huhhuh. :D

      Tuun kertomaan kyllä, meni sit miten vaan tällä kertaa! :P

      Poista
    5. Jes! Onnistui, nyt ne näyttää jo punaisilta. :D

      Valitsin Wiltonin Red Red -sävyn, mutta mun mielestä toi on hiukan liian oranssiin taittava. :o Haluisin sellasia miltei burgundyyn taittavia (ei siis Burgundeja vaan tummanpunaisia) keksejä, ja Wiltonilla oli myös värit Christmas Red ja Burgundy joista jälkimmäinen näytti miltei luumumaiselta. :D On tää vaikeeta.

      Pieni perfektionisti mussa ei anna periks, vaan oikee väri etsitään vaikka sitten rapakon tuolta puolen, kun minähän muuten haluan sen aidon Red Velvet -värin! :'D

      Poista
    6. Nonih, jeee! :D Hahhah, I know! Rasittavaa kun on tarkka visio siitä mitä haluaa, mutta sitä on sit niin vaikea välillä onnistua toteuttamaan (etenkään Suomessa) mutta periksikään kun ei tietenkään anneta :D

      Joo'o, ymmärrän. Red Velvetin täytyy olla se syvän ja kirkkaan tummanpunainen tai se ei ole red velvet. Piste. Itse kun Jenkeissä asuessani totuin oikeasti punaisiin red velvet -herkkuihin, niin nyt vaan lähinnä pyörittelen silmiäni Suomen tv-ohjelmissa ja lehdissä nähtyihin "ah miten amerikkalaisiin red velvet -herkkuihin" jotka ovat todellisuudessa joko tummanruskeita tai kevyestimarjapuuroon taittavia. Ne EIVÄT OLE red velvetiä. Olen puhunut.

      Toinen perfektionisti täällä, hei. ;)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)