sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pitaleivät mausteisella kalkkunatäytteellä & taco-dipillä

Tänään sain vihdoin aikaiseksi tehdä jotain mitä mun on pitänyt kokeilla jo ikiajat mutten ole koskaan saanut aikaiseksi: täytettyjä pitaleipiä. Käytin leipien ohjeena Jenni Häyrisen reseptiä, muutellen tosin määrää hiukan pienemmäksi. Täytteeksi laitoin muunmuassa mausteista taco-dippikastiketta sekä paprikalla ja juustokuminalla maustettua kalkkunaa. Niin helppoa, yksinkertaista ja arkista mutta ei loorde miten hyvää! Niin mehevää, kosteaa ja mausteet kohdallaan. Ei varmana jää viimeiseksi kerraksi kun näitä syödään. Nyt jo itseasiassa pää suorastaan pursuaa erilaisia ja eksoottisia maailman keittiöiden inspiroimia pitatäytteitä ;) Ja miten onkaan helppoa tehdä täytteet/muut valmistelut samalla kun leivät kohoaa ja paistuu, joten ruoan saamista pöytään ei siis liiemmin tarvitse odotella.





PITALEIVÄT (8 kpl):

Ainesosat:

3 dl kädenlämpöistä vettä
25g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
7,5 dl vehnäjauhoja


Ohje:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita loputkin aineet mukaan. Vaivaa taikinaksi ja kohota liinan alla 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Taikinan kohottua pyöritä taikinasta 8 palloa ja kauli ne kevyesti noin 1-2 cm paksuisiksi levyiksi. Nostata leipäsiä jauhotetun leivinpaperin päällä leivinpellillä vielä noin kymmenisen minuuttia. Paista leipiä uunin ylätasolla 5-8 minuuttia. ÄLÄ AVAA UUNIN LUUKKUA KESKEN ÄLÄKÄ TÖKI LEIPIIN REIKIÄ! Leipien tulisi meinaan kohota ontoiksi taskuiksi paiston aikana. (Mullakin melkein onnistui tällä kertaa, hyshys :D)


Pientä tuotekehittelyä ulkonäön kohdalle sit ens kerraks :D


TÄYTTEET:


Ainesosat:

öljyä paistamiseen
kalkkunan ohutleikkeitä suikaloituna
reilusti paprikajauhoa
ripaus juustokuminaa
ripaus jauhettua chiliä
suolaa
pippuria

maustamatonta tuorejuustoa
lehtisalaattia (romaine)
tomaattia kuutioituna
1 prk (200g) (kevyt)kermaviiliä
1 pss taco-dippiä


Ohje:

Leipien kohotessa valmistele täytteet. Tee ensin kastike kermaviilistä ja tacodippimausteesta. Aseta jääkaappiin odottamaan. Mausta kalkkunat reilusti paprikajauheella sekä ripauksella juustokuminaa ja chiliä. Paista öljyssä pannulla ja lopuksi mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi tomaatit ja pese salaatit.




Tee valmiista leivistä taskuja leikkaamalla yksi sivu auki ja täytä tuorejuustolla, salaatilla, tomattikuutioilla, kalkkunalla sekä reilulla määrällä kastiketta. Ai ai ;)




Täytyy kyllä sanoa että vaikka valmiista maustepussista tulikin, niin tuo taco-dippi oli ihan match made in heaven sekä tuon vähän samaan tyyliin maustetun kalkkunan, että tämän ah niin pumpulisen leivän kanssa. Ihan täydellinen kastike! Pitää ehdottomasti pitää tulevaisuudessakin mielessä erilaiset dipit, etenkin kiireessä kokatessa :) 


2 kommenttia:

  1. Oijoi, ihanan näköisiä! Näitä sitten seuraavaan tyttöjeniltaan! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käskystä ;)

      Ja oli muuten ihan tosi hyvää yksinkertaisuudestaan ja nopeudestaan huolimatta :O

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)