keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Päärynätäytekakku paahdetulla valkosuklaalla (gluteeniton)

Äidilläni on tänään synttärit ja minua pyydettiin (yllättäen...) leipomaan täytekakku. Ostin muutama viikko sitten Confetista päärynäaromia, jota olen palanut halusta päästä testaamaan ja onpa kokeilulistallani myös hyvän aikaa keikkunut paahdettu valkosuklaakin. Oli siis täysin luonnollista että yhdistin ne molemmat tähän kakkuun, pääsinpä vielä testaamaan maanantaina ostamaani uutta kakkuvuokaakin , jee :D Etenkin tuohon paahdettuun valkosuklaaseen ihastuin täysin, toooosi makeaa mutta ai ai miten hyvää. Suklaan maku muuttuu uunissa paahdettaessa ihanan ja vahvan karamelliseksi ja aaahh. Se vieläpä vaahdottuu tosi nopeasti ja nätisti. Ihan täydellistä! Päärynän erottuva maku (jota oli siis sekä täytteessä, kostutuksessa että kakkupohjassa) yhdistettynä tähän kinuskiseen täytteeseen toimi kyllä ihan mielettömän hyvin! :) Kivaa vaihtelua niihin perus kaakaoisiin tai kanelisiin leipomuksiin. 






KAKKUPOHJA (20 cm):

3 kananmunaa
gluteenitonta jauhoseosta (saman verran kuin munia) [tai vehnäjauhoja]
sokeria (saman verran kuin jauhoja)
2 rkl vaniljasokeria
3 tl päärynäaromia (maun mukaan) [Fun Cakes]
1,5 tl leivinjauhetta

+ voita ja korppujauhoja vuokaan


Ohje:

Laita uuni lämpemenään 175 asteeseen. Voitele (+korppujauhota) 20 cm irtopohjavuoan reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi. Mittaa suureen lasiin kolme munaa, toiseen lasiin saman verran sokeria kuin munia on ja kolmanteen lasiin vielä saman verran jauhoja. Sekoita vaniljasokeri sokeriin ja leivinjauhe jauhoihin. Kaada kananmunat ja sokeri suureen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi, lisää päärynäaromi ja vatkaa hyvin sekaisin. Viimeisenä kääntele nuolijalla jauhot taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä vuoassa mieluusti seuraavaan päivään.




TÄYTE:

375g valkoista leivontasuklaata
6 dl kuohukermaa

+ 1 prk (125g) Piltti-päärynäsosetta


Ohje:

Rouhi valkosuklaa reippaan kokoisiksi paloiksi ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia kunnes suklaa on muuttunut vaaleanruskeaksi. Siirrä paahtunut suklaa kattilaan ja kaada kerma perään. Lämmitä keskilämmöllä sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Tässä kestää jonkin aikaa, etenkin kaikista paahtuneimmat suklaapalat ottavat melko kauan aikaa sulaessaan. Älä kuitenkaan anna kiehua! Suklaan ollessa sulanut, jäähdytä seos ensin vesihauteessa ja sen jälkeen jääkaapissa. Seoksen täytyy olla aivan kylmää vaahdottuakseen. Itse vatkasin omani vaahdoksi n. 6 tunnin jääkaapituksen jälkeen.


KOSTUTUS:

päärynämehua


KORISTELU:

1 pkt (400g) Cocoa Wafer Sticksejä (Bolero) [kaakao-hasselpähkinämousse -täytteisiä keksitikkuja]
marsipaaniruusuja




KOKOAMINEN:

1. Leikkaa jäähtynyt ja vetäytynyt kakkupohja kahteen kerrokseen.
2. Kostuta kakkupohjat hyvin päärynämehulla ja laita pohjakerros takaisin paistovuokaan (pohjaksi kannattaa tietysti laittaa se uunissa ylöspäin ollut kovera osa)
3. Levitä vajaa puolet valkosuklaavaahdosta sekä Piltti-sose pohjan päälle.
4. Laita kostutettu päälliskerros täytteen päälle ja anna asettua vuoassa (itse annoin olla yön yli).
5. Poista kakku vuoasta ja levitä loput vaahdosta tasaiseksi kerrokseksi kakun reunoille ja päälle.
6. Paina hiukan lyhyemmiksi trimmatut Wafer Sticksit reunoille ja koristele ruusuilla.




Kakkujen leipominen aina välillä on kyllä aivan ihanaa ja mitä terapeuttisinta touhua! :D Arkena helpot ja nopeat leipomukset on tietysti ihania mutta joskus on vaan kiva tehdä tälläisiä enemmän aikaa vaativia sekä ulkonäöltään hiukan hiotumpia tekeleitä. Ja oli hyvää ;)


PS.NYT VOIT SEURAILLA MUN RUOKASEIKKAILUJA MYÖS BLOGLOVINISSA!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11739687/?claim=z3zgpnv9nzt">Follow my blog with Bloglovin</a>

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen kakkupala! :) Tuota paahdettua valkosuklaamoussea pitää kyllä ehdottomasti kokeilla, ja pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)

      Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla! Todella kätevää (vain kaksi ainesosaa!) ja ah miten jumalaisen hyvää siitä tuleekaan. Makeaa kyllä kuin mikä mutta sehän ei koskaan ole huono juttu, eihän ;)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)