sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

"Meksikolainen lasagne"

Palailtiin arkeen tälläisen helpon ja edullisen vuokaruoan kanssa kaiken kakkuilun, skumpan ja mätipastan jälkeen. "Meksikolainen lasagne" = lasagnevuokaan muun muassa tortillaletuista, salsasta, pavuista, mausteisesta (ja ihanan kirkkaan keltaisesta!) riisistä sekä maissista rakennettu mausteinen vuoka. Yleensä en tee useinkaan (siis juuri koskaan) vuokaruokia mutta arkisuudestaan huolimatta tää oli hyvää! ;) Normaalisti löydän poikkeuksetta aina paljon parannettavaa tekeleistäni (toivoton perfektionisti...) ja vuokaruoat tuppaavat usein mun mielestä olemaan vähän plääh. Tässä oli kuitenkin oikeasti paljon makua, ihanasti erilaisia rakenteita ja värejä sekä ihanan kostea ja mehukas paketti. Kaukana siitä vuoanreunaan kuivahtaneesta kuivasta suorakaiteesta, josta saa leikattua millilleen muodossa pysyviä kuutioita. Tästä ruoasta mulle tuli onnistumisen ilo, arkisen ja edullisen ei tarvi todellakaan kärsiä maun puutteesta! :D




Ainesosat (6 annosta):

öljyä
1,5 dl irtojyväistä riisiä (kuivana)
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl kurkumaa
500g jauhelihaa
1 dl vettä
1 pss Santa Marian Xtra Hot Taco Spice Mix
4 kpl tortillalettuja
240g kidney-papuja
300g maissia
4 tomaattia kuutioituna
400g taco-kastiketta (medium)
1 prk (200g) kermaviiliä
juustoraastetta
persiljaa


Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä riisi ohjeen mukaan mutta lisää keitinveteen paprikajauhe sekä kurkuma. Ruskista sillä välin jauheliha, valuta rasva, lisää vesi sekä maustepussin sisältö ja sekoittele hyvin. Öljyä vuoan reunat (n. 20cm x 30 cm). Kasaa täytteet vuokaan kolmeen kerrokseen erottamalla kerrokset tortillaletuilla. Kannattaa laittaa kermaviiliä ja/tai salsaa aina ennen ja jälkeen tortillalettujen jotta niistä tulee kosteita ja pehmeitä. Älä myöskään jätä tortilloja uunissa päällimmäisiksi. Kannattaa ehdottomasti säästää tomaattikuutioita ja muita täytteitä sekä noin kolmasosa kermaviilistä pinnalle. Paista foliolla peitettynä n. 30 minuuttia, lisää loput kermaviilit + juustoraastetta ja paista vielä kunnes juusto on juuri ja juuri sulanut. Koristele persiljalla.




Tämä ruokahan siis ei valokuvaudu hyvin (etenkään kiireessä) mutta se maku! ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)