maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kanatoastit + voileipägrilli

Äidilläni oli tuossa taannoin synttärit ja ostettiin siskoni kanssa hänelle lahjaksi voileipägrilli. Olimme meinaan jo aiemmin katselleet kaupoissa voileipägrillejä mutta löysimme niistä aina jotain puutteita, poikkeuksetta kaikki olivat liian pieniä. Tilattiin sitten netistä Centurionin voileipägrilli ja voin sanoa että aivan mahtava masiina! Niin iso että mahtuu neljä suurta paahtoleipää vieretysten valmistumaan (täydellinen nelihenkiselle perheelle siis! ;), säädettävä kannen korkeus ettei leipien korkeudelle ole rajoitusta sekä kokonaan vaakatasoon avautuva kansi jolla saa siis grillattua myös esim. kanaa ja kasviksia!





Tänään pääsin leikkimään ensi kertaa tällä kyseisellä härvelillä ja rakastuin! Niin kätevää ja ah miten täydellisen rapea koostumus leipiin tulee paksun ja todella kosteankin täytekerroksen kanssa. Tämä tässä on myös ehkä pikaisinta pikaruokaa koskaan. Kanansuikaleiden ruskistamisen lisäksi ei montaa minuuttia mene siihen että nenän alla on ihana ja lämmin pikku hiukopala. Käytin tänään ensimmäistä kertaa Santa Marian trooppista salsaa (tähän mennessä olen aina vaan jumittunut siihen samaan ainaiseen tomaattisalsaan, shame on me!) ja ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi! Salsa ei ole tulista mutta mausteisuus yhdistettynä mangoon, papaijaan ja ananakseen toimii ihan loistavasti. Mahti combo erityisesti kanan kanssa :)




Pahoittelen huonoja kuvia. Huomasin jälkikäteen että melkein kaikki kuvat (erityisesti ne missä leipä oli aseteltu kivasti) olivat kiireessä joko ihan tärähtäneitä, valotus huono tai muuten vaan ihan todella epäselviä. En tiedä miksi mutta nämä kaksi olivat ainoat (hädin tuskin) käyttökelpoiset :/


Ainesosat (4:lle):

8 (suurta) paahtoleipäviipaletta
4 Aamupala-juustoviipaletta
ketsuppia
kanansuikaleita
currya
chilijauhetta
2 tuoretta tomaattia
ranskanperuna-maustesuolaa
1 tlk (230g) Santa Marian Tropical Salsaa (mangoa, papaijaa & ananasta)


Ohje:

Ruskista ensin kanasuikaleet maustaen ne ripauksella chiliä ja currya. Kuutioi kaksi tomaattia ja heitä ne mukaan pannulle pehmenemään. Haihduta kovalla lämmöllä (tai nopeuta lusikoimalla) ylimääräinen neste pois. Mausta lopuksi ranskanperunamaustesuolalla. Aseta neljälle leivälle juustoviipaleet. Sipaise seuraavaksi ohut kerros ketsuppia, erityisesti reunoille jos jääneet paljaaksi. Annostele kanasuikaleet leiville, lusikoi reippaasti salsaa kanan päälle ja aseta loput leivät kansiksi. Paahda voileipägrillissä rapeiksi.




Niin nopeaa ja yksinkertaista ettei tätä voi edes ruoanlaitoksi kutsua mutta sula kuuma juusto, maustettu kana, tomaattisuus ja eksoottinen hedelmäsalsa on todellakin kokeilemisen arvoinen yhdistelmä! Just saying... ;)

2 kommenttia:

  1. Oijoi, mäkin haluan voileipägrillin! 0.o Kiva uusi banneri muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika ihanan kätevä vehje kyllä! Yleensä nurkissa pyörivä tavara vaan ärsyttää mua mutta kyllä nämä keittiökoneet ja "-turhakkeet" on vaan ihania :DD

      Ja kiitoskiitos :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)