sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Limejuustokakku

Mun kaveri tilasi multa juustokakun ylioppilasjuhliinsa ja tottakai mie hyvänä ystävänä (tai sitten innokkaana leipurina...) kiljuin myöntävää vastausta ennen kuin edes ehdin lisätietoa kysellä. Mulle ei annettu oikeastaan minkäälaisia tarkkoja ohjeita limen maun ja koristekiilteen lisäksi. Aika nopeasti kuitenkin tuli visio simppelistä vihreästä kakusta ylioppilaslakilla. Täyte on raikkaan kirpakka sitrusmousse ja keksipohjan ja täytteen välissä on ohut kinuskikerros. Pieniä takaiskuja sattui leivonnan tohinassa (koskapa nyt  ei... :D), jotka muokkasivat reseptiä hiukan matkan varrella mutta lopputulos oli kuitenkin ilmeisesti juhlakalun mieleen niin ulkonäön kuin maunkin perusteella. Täytemousse on tarkoituksella vähän raikkaampi/kirpakampi mutta kinuski ja keksipohja tuo mukava tasapainoa täytteelle. Kiille oli mun mielestä hiukan turhankin hapan (onneksi tuore ylioppilas nimenomaan halusi kirpeän joten hän tykkäsi ;) joten mie muokkasin sitä tähän reseptiin enemmän omaan makuuni sopivaksi. Onnittelutekstikin on vähän sinnepäin enkä itse ole viimeiseen kahteen kirjaimeen ollenkaan tyytyväinen mutta suklaan lämpötilan ollessa mua vastaan, koostumuksen ollessa aina liian jotain väärää ja about 7 yrityksen jälkeen annoin olla. Se oli nyt sit tarpeeksi hyvä :D





Ainesosat:

Keksipohja:

 n. 200g Digestive-keksejä
 n. 80g voita

Väliin:

0,5 prk (200g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Täyte:

7 liivatelehteä
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1,5 dl limettimehua
vajaa 2 dl sokeria
2 rkl  vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
4 rkl vettä


Kiille:

3 liivatelehteä
1,5 dl limettitäysmehua
1,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
vihreää elintarvikeväriä


Ohje:

Vuoraa ensimmäiseksi irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat halutessasi reunakalvolla. Tee keksipohja murustamalla keksit mahdollisimman hienoksi ja sekoittamalla sulatettu kuuma voi keksimuruun. Painele seos vuoan pohjalle. Anna pohjan kylmettyä hetkinen jääkaapissa/pakastimessa ennen kuin levität kinuskikerroksen pohjan päälle.


Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, meinaan missä tahansa yritinkin kuvata niin valaistus oli poikkeuksetta ihan kamala. Ja muutenkin koettakaapa kuvata kiilteellistä kakkua kun jokainen valo ja varjo, pahimmassa tapauksessa oma naamakin, heijastuu siitä kakusta niin terve vaan... :D


Laita täytettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto, sokerit, sitruunankuori ja limemehu. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liueta ne kuumaan veteen. Sekoita liivatteet tuorejuustoseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto ja sekoita seokset huolellisesti. Kaada täyte pohja päälle vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä mieluusti yön yli.




Tee kiille vasta kun kakku on varmasti hyvin hyytynyt. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita sillä aikaa mehusta, vedestä ja sokerista mieleisesi vahvuinen/makea mehu. Värjää mehu vihreäksi elintarvikevärillä. Kiehauta puoli desiä mehuseoksesta ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos loppuun mehuun ja anna jäähtyä hetken ajan. Älä kaada liian kuumaa nestettä kakun päälle. Mehun ollessa enää vain lämmintä muttei kuumaa, lusikoi/kauho kiille varovasti lähietäisyydeltä kakun päälle. (Jos kaadat nesteen korkealta, se "poraa" täytteeseen kuoppia). Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa.




PS. Multa jäi pohjamurua yli koska laskin vahingossa keksien painon väärin, puoli tötsää kinuskia jäi yli koska sitä laitoin tarkoituksella vain ohuen kerroksen, sekä hiukan täytevaahtoa jäi koska vuoan reuna tuli vastaan, joten teinpä sitten pieneen kulhoon oman minijuustokakun ihan kotikäyttöön. Ai mikä vahinko, right? :D


Olisi tosin pitänyt koristella jotenkin, vaikka tulikin vaan kotiväelle niin ihan kamalaa tehdä jotain noin vaatimattoman näköistä! T. Pikkuneiti Perfektionisti



ONNEA VIELÄ KERRAN KULTSI! :))



2 kommenttia:

Ole ihana ja jätä kommentti :)