perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kanelinen kvinoapuuro

Tänä aamuna ennen töihin lähtöä väsäsin kunnon power breakfastin eli kanelista suurilta osin maitoon tehtyä "kvinoapuuroa" jossa myös hiukan vaniljajogurttia tuomassa pehmeyttä. Kivaa vaihtelua niihin peruskaurapuuroihin. Terveellistäkin vielä; kvinoassa kun on mm. proteiinia, kuitua, kalsiumia, rautaa, vitamiineja, hyviä rasvoja ja kivennäisaineita! Ja mitäpä nyt ei tuoreet hedelmät parantaisi :)

Ainesosat (3 pientä annosta):

1,5 dl kvinoaa (kuivana)
2,5 dl maitoa
1,5 dl vettä
3 tl kanelia
1 rkl fariinisokeria
1 rkl sokeria
loraus vaniljajogurttia

+ banaania, omenaa, kanelia etc.


Ohje:

Huuhtele kvinoa huolellisesti. Lämmitä 2 dl maitoa ja 1 dl vettä kattilassa kiehumispisteeseen (sekoittele jottei maito pala!). Kippaa mukaan kvinoa, kaneli sekä sokerit ja pienennä lämpöä. Anna hautua välillä sekoitellen n. 15 minuuttia tai kunnes neste on melkein kokonaan imeytynyt. Lisää loput maito ja vesi (0,5 dl + 0,5 dl) sekä reilu loraus vaniljajogurttia ja anna nesteen imeytyä kunnes puuro on... noh, puuromaista, pehmeää ja jyvät ovat "pulpahtaneet". Lisää tarpeen tullen nestettä ja jugua. Tarkista maku ja tarjoa hedelmien kera :)
Nyt tästä eteenpäin lopun kesää mun ajasta vie aika ison osan vuorotyö, parissakin paikassa itseasiassa, joten enää en ehdi ihan päivittäin mitään suuria ruokaseikkailuja tehdä. Ehkä on toisaalta ihan hyväkin juttu että on jotain oikeaakin tekemistä... :D Mutta tosiaan mun pää räjähtää ellen saa jotain pientä uutta kokeilla säännöllisesti! Eli blogi ei tule hiljenemään (ei tuo ravintolassa työskentely yhtään auta, hahah!) mutta vähän tälläisiä yksinkertaisia juttuja väliin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)