tiistai 17. kesäkuuta 2014

Cappuccinopannukakut mansikoilla ja suklaalla (gluteeniton)

Tein näitä pannukakkuja tänään mun vanhempien 25-vuotishääpäivän kunniaksi. Mulla on ollut jo varmaan kuukauden selkeä visio miltä mun seuraavat pannukakut näyttäisivät ja maistuisivat ja tässä se visio on vihdoin toteutettuna! Tosin siskoni rajoittamana gluteenittomalla linjalla mentiin taas ja taikinan ollessa ihan kummallisen venyvää, paksua ja kiiltävää, piti mun tehdä vähän säätämistä tuohon reseptiin mutta lopputulos hyvä! Taas kerran paksuja, ilmavia ja meheviä. Ihan niin kuin Jenkeissäkin aina! :)




Ainesosat (12 kpl):

n. 3,25 dl maitoa
2,5 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
hyppysellinen suolaa
4 kananmunaa, eroteltuina
3,25 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3,5 rkl cappuccinojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä

+ öljyä paistamiseen
+ vaniljajogurttia, suklaasiirappia sekä mansikoita tarjoiluun


Ohje:

Aloita erottelemalla kananmunat kahteen suureen kulhoon. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja aseta syrjään odottamaan. Mittaa toiseen kulhoon maito, sokerit ja suola. Lisää keltuaiset maitoseokseen ja vatkaa sekaisin. Yhdistä kolmannessa kulhossa siivilöidyt jauhot, kaakaojauhe, cappuccinojauhe sekä leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Mittaa mukaan vielä öljy ja sekoita hyvin. Viimeisenä kääntele nuolijalla (huom. älä enää vatkaa!) valkuaisvaahto huolellisesti taikinaan. Paista keskilämmöllä öljyssä kummaltakin puolen kunnes pannukakut ovat saaneet väriä. Tarjoa esim. vaniljajogurtin, suklaasiirapin ja mansikoiden kera.


Vinkki: Suosittelen kahden blinipannun käyttöä paistamisessa mutta niiden puutteessa myös iso paistinpannu toimii loistavasti :)
Vinkki: Päälle sopisi loistavasti myös esim. kookoshiutaleet, banaani, kermavaahto ja siirappi!



Hahah, amerikkalaisista pannukakuista taitaa tulla kovaa vauhtia mun bravuuri :D Mä vaan rakastan pannukakkuja ja eri mauilla ja lisukkeilla leikkimistä!


*****

PS. Lähdenkin tästä nyt täyttämään täytekakkua mun äipän huomisia synttäreitä varten! Tämähän on ihan yhtä juhlaa koko viikko ;)

4 kommenttia:

  1. Nam! Pystyisikö gluteenittoman jauhoseoksen korvaamaan tavallisella vehnäjauholla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai! Mutta sitten maitoa todennäköisesti tarvitsee hiukan vähemmän :) Laita maitoa vähän tuntuman mukaan, ensin vähän vähemmän ja sit tarvittaessa lisää. Taikinan pitäisi olla melko paksua muttei kuitenkaan sellaista liisteriä mikä ei tahdo vatkaimista irrota :D Meinaan yleensä teen normijauhoista mutta nyt isosiskoni ollessa kotosalla tein gluteenittomat ja se taikina oli sit paksua! Ja ihmeen kiiltävää ja sitkeän venyvää että lopuksi jouduin lisäämään maitoa. Että tottakai toimii normijauhoista, kokeile ihmeessä, mutta kokeile ensin vähemmällä maidolla :)

      Tässä muuten muita ihan normivehnäjauhoista tehtyjä pannareita:

      http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/2014/05/parhaat-amerikkalaiset-pannukakut-usan.html
      http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/2014/05/aitienpaivan-rommikookos-pannukakut.html

      Poista
    2. Kiitos paljon! Pitää kokeilla joku kerta, kerron tänne sitten että miten onnistui!:)

      Poista
    3. Joo haluan ehdottomasti kuulla palautetta! :)

      Poista

Ole ihana ja jätä kommentti :)