tiistai 13. toukokuuta 2014

Pasta Limoncello

Mulla oli jo monta päivää pyörinyt mielessä resepti-idea pastasta ja kaapissa lymyilleestä vajaasta limoncello-pullosta, jonka mun vanhemmat toivat viimekeväiseltä Välimeren kruisailultaan. Ja mikä olisikaan parempi päivä toteuttaa tämä visio kuin äitienpäivä? Kukapa nyt ei meinaan pastaa rakastaisi... tai mereneläviä?! Tykättiin kyllä kaikki, ihanan raikasta ja kieltämättä tervetullutta vaihtelua niihin meidän tavallisiin aasialaistyylisiin nuudeliruokiin :D Tein tätä tarkoituksella reilusti, jotta alkuviikollekin jäisi valmista ruokaa mutta arvaatkaa vaan jäikö yhtään jäljelle? Jep, ei sitten yhtään. Wokkipannu kaavittiin niin huolella tyhjäksi että ihan nauratti. Mutta hyvä vaan että kelpasi! :)


Tosiaan... niin hyvää kuin tämä olikin, niin samalla ehkä se epävalokuvauksellisin ruoka ikinä.




Ainesosat (4 annosta):

oliiviöljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
2 dl ruokakermaa (paksu & kevyt)
0,5 dl limoncelloa
1 (suuren) sitruunan kuori ja mehu
kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
200g jättikatkaravunpyrstöjä
15 kerää tagliatelle-pastaa

+ koristeeksi persiljaa


Ohje:

Ota jättikatkaravut ajoissa sulamaan kylmään veteen. Laita pasta kiehumaan. Hienonna sipulit, valkosipulit sekä chili(t) pieniksi ja kuullota oliiviöljyssä wok-pannussa/suuressa paistinpannussa. Älä kuitenkaan ruskista. Niiden ollessa pehmeitä, alenna lämpöä ja lisää ruokakerma sekä limoncello. Raasta yhden suuren sitruunan kuori ja lisää se kastikkeeseen sitruunan mehun kera. Hienonna kourallinen persiljaa saksilla pieneksi ja sekoita mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele mukaan sulaneet jättikatkaravunpyrstöt ja lisää hiukan lämpöä. Valuta ohjeen mukaan keitetty pasta ja kääntele kastikkeeseen. Koristele annokset tuoreella persiljalla ja lisää tarpeen mukaan vielä suolaa ja pippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole ihana ja jätä kommentti :)